Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Εμβολιάστηκαν κατά της ευλογιάς των πιθήκων οι τρεις πρώτοι πολίτες (BINTEO)
Εμβολιάστηκαν κατά της ευλογιάς των πιθήκων οι τρεις πρώτοι πολίτες (BINTEO)

Εμβολιάστηκαν κατά της ευλογιάς των πιθήκων οι τρεις πρώτοι πολίτες (BINTEO)

Χωρίς καθυστέρηση, μετά την παραλαβή των εμβολίων κατά της ευλογιάς των πιθήκων, θωρακίστηκαν οι πρώτοι 3 πολίτες. 7 ήταν τα προγραμματισμένα ραντεβού για σήμερα, ωστόσο τρεις μόνο προσήλθαν για εμβολιασμό.

Πρόκειται για άτομα που αποτελούν στενές επαφές του 40χρονου, που ήταν και το πρώτο κρούσμα στην χώρα μας. Η δεύτερη δόση του εμβολίου, θα τους χορηγηθεί σε 28 ημέρες.

Δικαιούχοι του εμβολίου είναι οι στενές επαφές των κρουσμάτων, αλλά και οι επαγγελματίες υγείας που φροντίζουν τους ασθενείς, εφόσον βέβαια το επιθυμούν. Από αύριο γιατροί και νοσηλευτές θα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον για εμβολιασμό.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Υπουργός Υγείας
“Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να εμβολιάζουμε τον κόσμο που χρειάζεται τα εμβόλια γιατί δεν μιλούμε για μαζικό εμβολιασμό του κόσμου όπως ήταν με τον κορωνοιό, μιλούμε για έναν αριθμό εμβολίων πολύ μειωμένων και πρέπει να τον χρησιμοποιήσουμε πολύ προσεκτικά.”

Σύμφωνα με την ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και τα τρία περιστατικά που μετρά η χώρα μας, νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, που έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς και η κλινική τους κατάσταση κρίνεται ως αρκετά καλή.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Υπουργός Υγείας
“Όσον αφορά τα δυο άλλα κρούσματα θέλω να σας αναφέρω, ότι το ένα αφορά κάποιον τουρίστα που έχει έρθει από το εξωτερικό και το άλλο αφορά ναυτικό. Για να μην αυξηθούν τα κρούσματα πρέπει να προσέχουμε, να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής και από εμάς εξαρτάται να μην υπάρχουν άλλα κρούσματα.”

Η δεύτερη παρτίδα, με τις επόμενες 140 δόσεις που αναλογούν βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων στην χώρα μας θα παραληφθούν το αμέσως επόμενο διάστημα.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα, Υπουργός Υγείας
“Θέλω να ευχαριστήσω την επίτροπο της ΕΕ, την κυρία Στέλλα Κυριακίδου για την βοήθεια να έχουμε τα εμβόλια νωρίτερα από όσο περιμέναμε.”

Οι ειδικοί καλούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί και να δίνουν ιδιαίτερη σημασία στα πρώιμα συμπτώματα πριν την εμφάνιση των δερματικών εξανθημάτων. Ανάμεσα στα οποία, ο πυρετός, η κεφαλαλγία, η μυαλγία και η λεμφαδενοπάθεια.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend