Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Αρνήθηκε τα πάντα για τον ξυλοδαρμό της Αφρικανής στη Λάρνακα
Αρνήθηκε τα πάντα για τον ξυλοδαρμό της Αφρικανής στη Λάρνακα

Αρνήθηκε τα πάντα για τον ξυλοδαρμό της Αφρικανής στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μη παραδοχή σ’ όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει απάντησε ο 44χρονος, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται για την ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό 29χρονης γυναίκας, από τον Κονγκό, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της το βρέφος της.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, απαγγέλθηκαν εναντίον του 44χρονου συνολικά 10 κατηγορίες, οι τέσσερις από τις οποίες αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κατηγορήθηκε, επίσης, για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 11 περασμένου Ιουλίου, έξω από το διαμέρισμα όπου διαμένει ο κατηγορούμενος, στην περιοχή του λιμανιού Λάρνακας.

Το δικαστήριο όρισε την ακρόαση της υπόθεσης στις 21 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα είναι ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Το όνομά του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ, ενώ διατάχθηκε να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει.

Βασική μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση αναμένεται να καταθέσει η 29χρονη, από τον Κονγκό, η οποία, όπως κατήγγειλε στην Αστυνομία, την ημέρα του επεισοδίου είχε επισκεφθεί τον 44χρονο στο σπίτι του προκειμένου να του ζητήσει τα λεφτά της πίσω (900 ευρώ) για το αυτοκίνητο που της είχε πωλήσει, το οποίο αποδείχθηκε ελαττωματικό, σύμφωνα με μηχανικό που το επιθεώρησε στο Παραλίμνι.

Απόρριψη ένστασης

—————————– 

Πριν απαγγελθούν οι 10 κατηγορίες εναντίον του 44χρονου, το δικαστήριο απέρριψε το προδικαστικό αίτημα της υπεράσπισης, για αναστολή της ποινικής δίωξης του κατηγορουμένου.

Ο συνήγορος Κυριάκος Πραστίτης υποστήριξε, μέσω προδικαστικού ζητήματος που είχε εγείρει σε προηγούμενη δικάσιμο, ότι ο πελάτης του απώλεσε το δικαίωμα να τύχει μιας δίκαιης δίκης, λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που έχει πάρει η υπόθεση και λόγω των δημόσιων δηλώσεων που έγιναν από κρατικούς αξιωματούχους.

Με τη θέση αυτή είχε εξ’ αρχής διαφωνήσει η πλευρά της Κατηγορούσας Αρχής.

Υπενθυμίζουμε, ότι το βίντεο που δείχνει την επίθεση και τον ξυλοδαρμό σε βάρος της 29χρονης Αφρικανής έγινε viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας την οργή της κοινής γνώμης και θύελλα αντιδράσεων.

Στο βίντεο, το οποίο τράβηξε με το κινητό της τηλέφωνο άλλη κοπέλα ομοεθνής της παραπονούμενης, δείχνει την 29χρονη να δέχεται επίθεση ενώ κάθεται στο δρόμο, την ώρα που έχει στην αγκαλιά της το μόλις 11 μηνών βρέφος της.

Send this to a friend