Home ΛΑΡΝΑΚΑ Υπόθεση ξυλοδαρμού 29χρονης: Θέμα παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας ήγειρε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου
Υπόθεση ξυλοδαρμού 29χρονης: Θέμα παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας ήγειρε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου

Υπόθεση ξυλοδαρμού 29χρονης: Θέμα παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητας ήγειρε η υπεράσπιση του κατηγορούμενου

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Αυγούστου, θα ανακοινώσει την ενδιάμεση απόφασή του το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, κατά πόσο έχει παραβιαστεί ή όχι το τεκμήριο της αθωότητας για τον 44χρονο, από τη Λάρνακα, ο οποίος κατηγορείται για την ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό 29χρονης Αφρικανής γυναίκας, η οποία κρατούσε στην αγκαλιά της το βρέφος της.

Το επεισόδιο έγινε τον περασμένο Ιούλιο, έξω από το διαμέρισμα του κατηγορουμένου, ενώ το βίντεο του εν λόγω περιστατικού έγινε viralστα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Κατά την σημερινή διαδικασία, ο δικηγόρος υπεράσπισης του 44χρονου, Κυριάκος Πραστίτης, αγόρευσε επί της προδικαστικής ένστασης που ήγειρε την προηγούμενη δικάσιμο, κάνοντας λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του, λόγω των δημόσιων δηλώσεων που έγιναν από κρατικούς αξιωματούχους για το θέμα αυτό, αλλά και λόγω της μεγάλης διάστασης που πήρε το θέμα με την δημοσίευση του επίμαχου βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η υπεράσπισης υποστήριξε ότι ο 44χρονος απώλεσε το δικαίωμα να τύχει δίκαιης δίκης λόγω της μεγάλης δημοσιότητας που πήρε η υπόθεση. Τη θέση αυτή απέρριψε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αναφέροντας πως αυτό το αίτημα θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, καθότι, όπως εξήγησε, το δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο γεγονότων της υπόθεσης. Ως εκ τούτου, το δικαστήριο θα ανακοινώσει την ενδιάμεση απόφασή του στις 8 Αυγούστου και μέχρι τότε ο κατηγορούμενος θα παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το όνομά του τοποθετήθηκε στο stoplist, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει. Όπως συνέβη και κατά την προηγούμενη δικάσιμο, έτσι και σήμερα, κατά τη διάρκεια εκδίκασης της υπόθεσης, ακτιβιστές συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δικαστικού Μεγάρου Λάρνακας κρατώντας πανό που καταδίκαζαν την ρατσιστική επίθεση εναντίον της νεαρής μητέρας από το Κονγκό.

Θυμίζουμε, ότι η προηγούμενη δικάσιμος ήταν επεισοδιακή, αφού η 29χρονη παραπονούμενη βρέθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου και μόλις αντίκρισε τον 44χρονο, ξέσπασε εναντίον του και του επιτέθηκε φραστικά, αρπάζοντάς τον από τη φανέλα. Ο 44χρονος αντιμετωπίζει ένα ιδιαίτερα βαρύ κατηγορητήριο, το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 10 κατηγορίες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κατηγορείται, επίσης, για επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου. Ακόμα δεν έχει απαντήσει εάν παραδέχεται ή όχι τις κατηγορίες.

Send this to a friend