Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Πέντε απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών
Πέντε απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Πέντε απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων και κλοπών

Την περίοδο του καλοκαιριού που διανύουμε, αρκετοί συμπολίτες μας ενδεχομένως να απουσιάζουν από την κατοικία τους είτε για διακοπές, είτε και για μονοήμερη εκδρομή, αναζητώντας λίγη δροσιά στις παράλιες ή στις ορεινές περιοχές.

Κατά τη διάρκεια των διακοπών και των εξορμήσεων ωστόσο, παρατηρούνται και περιστατικά διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες, οι ιδιοκτήτες των οποίων απουσιάζουν.

Επιπρόσθετα των προσπαθειών που καταβάλλει η Αστυνομία, υπενθυμίζουμε κάποια απλά μέτρα για την πρόληψη των διαρρήξεων και κλοπών από κατοικίες, που μπορούν να λαμβάνουν οι πολίτες, για την αποτελεσματικότερη προστασία της περιουσίας τους ενόσω απουσιάζουν από την κατοικία τους.

1. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά πάνω στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

2. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας. Πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας.

3. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία στο σπίτι μας, χρήματα, κοσμήματα ή άλλα τιμαλφή και σημαντικά έγγραφα.

4. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.

5. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Γενικότερα, προτρέπεται το κοινό να βρίσκεται σε εγρήγορση και να συνεργάζεται στενά με την Αστυνομία και σε περίπτωση που αντιληφθεί πρόσωπα ή οχήματα που περιφέρονται ύποπτα, να ενημερώνει αμέσως τον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό ή να επικοινωνεί με την τηλεφωνική γραμμή άμεσης επέμβασης 112 ή 199, ή τη Γραμμή του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Send this to a friend