Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Εκ νέου σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 43χρονος για το ρατσιστικό επεισόδιο
Εκ νέου σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 43χρονος για το ρατσιστικό επεισόδιο

Εκ νέου σήμερα οδηγήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας ο 43χρονος για το ρατσιστικό επεισόδιο

Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, οδηγήθηκε σήμερα ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για τη ρατσιστική επίθεση και τον ξυλοδαρμό 29χρονης μητέρας από το Κονγκό, την στιγμή μάλιστα που κρατούσε το βρέφος της.  

Συγκεκριμένα ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δέκα συνολικά κατηγορίες, εκ των οποίων οι τέσσερις αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας, επίθεση που προκαλεί πραγματική σωματική βλάβη, κοινή επίθεση, δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα βίντεο με τον κατηγορούμενο να επιτείθετε και να κτυπά τη γυναίκα.

Υπενθυμίζουμε ότι στην προηγούμενη προσαγωγή του κατηγορούμενου στο Δικαστήριο, προκλήθηκαν επεισόδια όταν αντέδρασε η 29χρονη τον άρπαξε από τη φανέλα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του κατήγγειλε επίθεση εναντίον του και έθεσε θέμα δίκαιης δίκης του πελάτη του λόγω της δημοσιότητας που έλαβε το θέμα.

Και σήμερα στο χώρο του Δικαστηρίου βρέθηκαν ακτιβιστές κρατώντας  πανό και πλακάτ,  καταδικάζοντας την ρατσιστική επίθεση

Σήμερα ο συνήγορός του, Κυριάκος Πραστίτης, αγόρευσε επί της προδικαστικής ένστασης που έφερε, κάνοντας λόγο για παραβίαση του τεκμηρίου της αθωότητας του πελάτη του, λόγω δημόσιων δηλώσεων κρατικών αξιωματούχων και των διαστάσεων που έλαβε το θέμα. Θέση που απέρριψε η εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής, αναφέροντας πως αυτό το αίτημα θα έπρεπε να εξεταστεί στα πλαίσια της κυρίως δίκης, εφόσον το Δικαστήριο δεν έχει ενώπιον του το πλαίσιο γεγονότων της υπόθεσης.

Ο κατηγορούμενος διατάχθηκε όπως παραμείνει ελεύθερος με τους ίδιους περιοριστικούς όρους δηλαδή το όνομα του τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και θα πρέπει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε Αστυνομικό Σταθμό για να υπογράφει.

Το Δικαστήριο θα ανακοινώσει την απόφασή του στις 8 Αυγούστου.

Send this to a friend