Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Δώδεκα ώρες ενώπιον ανακριτών η Άννα: Κατήγγειλε διαρροή εγγράφων, ζήτησε έρευνα
Δώδεκα ώρες ενώπιον ανακριτών η Άννα: Κατήγγειλε διαρροή εγγράφων, ζήτησε έρευνα

Δώδεκα ώρες ενώπιον ανακριτών η Άννα: Κατήγγειλε διαρροή εγγράφων, ζήτησε έρευνα

Για δώδεκα και πλέον ώρες κατέθετε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους ενώπιον των ανακριτών του Ειδικού Κλιμακίου που συστάθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, προκειμένου να διερευνήσει την διάπραξη πιθανών ποινικών αδικημάτων αναφορικά με τη δημοσιοποίηση απόρρητου e-mail στην εφημερίδα “Πολίτης.”

Τι είπε στους ανακριτές η Άννα

Συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της Μιχάλη Πική, η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών φέρεται να απάντησε σε ερωτήσεις των ανακριτών και να κατήγγειλε από την πλευρά της, διαρροή εγγράφων και τεκμηρίων που είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από τη συχνότητα του Sigma και της εφημερίδας “Ο Φιλελεύθερος” ζητώντας τη διεξαγωγή έρευνας και για το συγκεκριμένο θέμα.

Την ίδια ώρα, η Άννα Αριστοτέλους επισήμανε την ανάγκη άμεσης εφαρμογής της νομοθεσίας που προνοεί την προστασία δημοσίων λειτουργών που καταγγέλλουν πράξεις διαφθοράς.

Σύμφωνα με την διευθύντρια των κεντρικών, η ίδια είχε εκφράσει την διαφωνία της, καθώς το σύστημα δεν είχε μόνο δυνατότητες απενεργοποίησης κινητών, αλλά και παρακολούθησης τους σε μια διευρυμένη μάλιστα ακτίνα, γύρω από τις φυλακές.

Η Αστυνομία με την σειρά της, απαντά ότι η έρευνά διατάχθηκε καθηκόντως, μετά από καταγγελία του διευθυντή της εταιρείας που ανήκει το σύστημα απενεργοποίησης κινητών στις φυλακές και της Ηλεκτρομηχανολογικής Υπηρεσίας, για διαρροή προσωπικών δεδομένων.

Το κατώφλι του ΤΑΕ Αρχηγείου για κατάθεση, σε σχέση με το περιβόητο email πέρασε χθες και η υποδιευθύντρια Αθηνά Δημητρίου και άλλοι στενοί συνεργάτες της κ. Αριστοτέλους.

Διαμαρτύρονται οι κατάδικοι

Σε μια πράξη αλληλεγγύης προς την Διευθύντρια τους, οι κρατούμενοι των κεντρικών με επιστολή που απέστειλαν μέσω του συνδέσμου τους, ανακοίνωσαν την απόφαση τους, να παραδώσουν τα εκλογικά τους βιβλιάρια.

Σε δηλώσεις, η κυρία Αριστοτέλους έκανε λόγο για καταδίωξη την οποία υφίσταται και τόνισε ότι “θα συνεχίσω να πολεμώ το σύστημα και θα συνεχίσω να πολεμώ τη διαφθορά μαζί με τους δικηγόρους μου.”

“Γιατί πιστεύω ότι ενήργησα σωστά, καταγγέλοντας μια υπόθεση διαπλοκής και διαφθοράς. Ακόμη και σήμερα που υφίσταμαι όλη αυτή την καταδίωξη δεν μετανιώνω γιατί έχω τη συνείδηση μου καθαρή”

“Αν γύριζα τον χρόνο πίσω, θα ενεργούσα με τον τρόπο που ενήργησα γιατί έχω μάθει να κάνω στη ζωή μου το σωστό, έχω μάθει να κάνω στο καλό και όχι αυτό που βολεύει” επισήμανε η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών.

“Αν δεν υπέβαλλα την καταγγελία δεν θα περνούσα αυτό που υφίσταμαι σήμερα, όλη αυτή την καταδίωξη και σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Όμως δεν μετανιώνω ούτε στιγμή, θα συνεχίσω να πολεμώ το σύστημα, θα συνεχίσω να πολεμώ της διαφθορά και την διαπλοκή, γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ στη ζωή μου.”

Η κυρία Αριστοτέλους είπε ότι πρέπει να είναι πολύ προσεκτική γιατί “από το τίποτα μπορεί να διαταχθεί και τρίτη ποινική έρευνα εναντίον μου σε διάστημα μιας εβδομάδας”

“Αντί να διαταχθεί έρευνα για τη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που έχω παραδώσει στον ποινικό ανακριτή για την υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής εναντίον του Ανώτερου Αξιωματικού της Αστυνομίας και το οποίο έχει δει το φως δημοσιότητας από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, αντι να δούμε να διατάσσεται έρευνα για τη διαρροή της απόρρητης επιστολής, διατάσσεται με τόση σπουδή και υπερβολικό ζήλο, διατάσσεται έρευνα για ένα email που αφορά στην ενεργοποίηση παράνομων παρακολουθήσεων.”

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών τόνισε ότι έχει ήδη συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα με τους δικηγόρους της και ότι σύντομα θα υπάρξουν “κάποιες εξελίξεις.” Ερωτηθείσα μάλιστα εάν η ίδια θα δώσει στη δημοσιότητα στοιχεία, απάντησε πως:

“Όλα στην ώρα τους και εάν γύριζα τον χρόνο πίσω θα ενεργούσα με τον ακριβώς ίδιο τρόπο και σίγουρα θα βίωνα τις χειρότερες συνέπειες που βιώνω σήμερα και δεν είναι καθόλου ευχάριστες.”

Η Άννα Αριστοτέλους είπε ότι “απότερος στόχος είναι το φάγωμα μου για μια υπόθεση διαφθοράς και διαπλοκής και γιατί τόλμησα να τα βάλω με το σύστημα”

“Δεν μετανιώνω ούτε στιγμή και θα συνεχίσω να πολεμώ με τους δικηγόρους μου τη διαφθορά και τη διαπλοκή. Απότερος σκοπός είναι η απομάκρυνση μου από τις Κεντρικές Φυλακές, όμως έχω το δίκαιο με το μέρος μου γιατί έτσι έχω μάθει να λειτουργώ.”

Η Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών ζήτησε την ενεργοποίηση της νομοθεσίας που αφορά στην προστασία των ατόμων που καταγγέλουν θέματα διαφθοράς “ακόμα και στην περίπτωση που αφορά στη διαρροή του μαρτυρικού υλικού που καταθέσαμε στον ποιινικό ανακρτιτή, για να διαταχθεί δεύτερη ποινική υπόθεση εναντίον μας”

Πηγή: alphanews

Send this to a friend