Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε τον μικρό Κυριάκο
Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε τον μικρό Κυριάκο

Χρέος όλων μας να βοηθήσουμε τον μικρό Κυριάκο

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Για δεύτερη φορά, μέσα σε διάστημα ενός περίπου χρόνου, ένα δεκάχρονο παιδί, ο Κυριάκος Σπάου, από το Λιοπέτρι, δίνει σκληρή μάχη με τον καρκίνο και χρειάζεται την βοήθεια όλων μας. Αρχικά είχε διαγνωστεί μ’ έναν πολύ επιθετικό όγκο στον εγκέφαλο τον Δεκέμβριο του 2020, σε ηλικία, τότε, εννέα χρόνων.

Ακολούθησε θεραπεία σε νοσοκομεία της Κύπρου και της Γερμανίας, έχοντας την συμπαράσταση της οικογένειάς του, και κατάφερε να βγει νικητής. Εκεί, όμως, που όλοι πίστεψαν ότι ο καρκίνος ήταν οριστικά παρελθόν και πως ο μικρός Κυριάκος θα κέρδιζε ξανά τη χαρά της ζωής και θα επέστρεφε στο σχολείο και στους φίλους του, η σκληρή δοκιμασία αυτής της άσχημης ασθένειας επέστρεψε δυστυχώς για τον 10χρονο.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ η τοπική ιστοσελίδα Famagusta News, η οποία ξεκίνησε εκστρατεία συλλογής χρημάτων για τα έξοδα θεραπείας του Κυριάκου Σπάου, το αγοράκι θα πρέπει να μεταβεί εκ νέου σε νοσοκομείο της Γερμανίας, προκειμένου να υποβληθεί σε νέες εξειδικευμένες θεραπείες.

Για ακόμα μια φορά ο Κυριάκος είναι υποχρεωμένος ν’ αφήσει πίσω του συγγενείς και φίλους για να δώσει ακόμα μία μάχη για τη ζωή του σε αυτή την τρυφερή ηλικία. Όπως τονίζεται, «σε αυτόν τον αγώνα ο μικρός Κυριάκος δεν πρέπει να είναι μόνος του, αλλά όλοι να τον αγκαλιάσουν σαν δικό τους παιδί.

Να προσευχηθούμε γι’ αυτόν και ο καθένας ας συνεισφέρει ότι μπορεί για να διευκολυνθεί η μετάβαση της οικογένειας στη Γερμανία.

Ο Κυριάκος θα νικήσει και πάλι». Στην προσπάθεια να γίνει πιο εύκολη η μετάβαση της οικογένειας στη Γερμανία συμβάλει και η δικιά μας εφημερίδα, απευθύνοντας δημόσια έκκληση για βοήθεια, ώστε ο μικρός αυτός άγγελος να βγει ξανά νικητής. Για τον σκοπό αυτό έχει ανοιχθεί λογαριασμός στην Τράπεζα Κύπρου.

– Όνομα Λογαριασμού: Eleni Samara (μητέρα Κυριάκου)
– Αριθμός Λογαριασμού: 357019072571
– IBAN CY59002001950000357019072571

 

Μπράβο στην ΕΝΠ
——————————
Αξιέπαινη ήταν και η πρωτοβουλία της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου, η οποία ανακοίνωσε ότι τα καθαρά έσοδα από το φιλικό παιχνίδι που έδωσε την Τετάρτη, 3 Αυγούστου, με την Δόξα Κατωκοπιάς θα διατεθούν για την μετάβαση του μικρού Κυριάκου στο εξωτερικό. Επίσης ανακοινώθηκε ότι γίνονται εισφορές στο One Way Coffee Shop στη Σωτήρα. Γίνονται, ακόμα, παραγγελίες για μπρελόκ, εικόνες, φλιτζάνια και καπελάκια, όλα στη τιμή των 5 ευρώ. Για παραγγελίες, το κοινό μπορεί να στέλνει προσωπικό μήνυμα στο inbox του Handmade Creations by niki.

Θεσμοθέτηση σχεδίου
——————————–
Όσον αφορά το μείζων θέμα κάλυψης των εξόδων μετάβασης στο εξωτερικό των συνοδών και της οικογένειας ενός ασθενούς που χρειάζεται επειγόντως θεραπεία, δηλαδή των εξόδων ταξιδιού, διαμονής και σίτισης, ο βουλευτής της ΕΔΕΚ Ανδρέας Αποστόλου απέστειλε επιστολές στον υπουργό Υγείας Μιχάλη Χατζηπαντέλα και στην Υφυπουργό Πρόνοιας Αναστασία Ανθούση, ζητώντας όπως θεσμοθετηθεί σχέδιο κάλυψης των εξόδων αυτών από το κράτος.

Ο κ.Αποστόλου είχε, επίσης, συνάντηση με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών, κατά την οποία συζητήθηκε το θέμα αυτό. Όπως μας είπε ο βουλευτής Λάρνακας, είναι ένα ζήτημα που αντικρίζεται θετικά, αφού οι συχνές περιπτώσεις ασθενών που χρειάζεται να μεταβούν στο εξωτερικό για θεραπείες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη θεσμοθέτησης ενός σχεδίου στήριξης των οικογενειών τους από το κράτος.

 

Send this to a friend