Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ασταμάτητα θα ανάβουν τα φλας, έρχονται 90 κάμερες στους κυπριακούς δρόμους
Ασταμάτητα θα ανάβουν τα φλας, έρχονται 90 κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Ασταμάτητα θα ανάβουν τα φλας, έρχονται 90 κάμερες στους κυπριακούς δρόμους

Γεμάτοι από κάμερες, θα είναι πλέον οι κυπριακοί δρόμοι, καθώς μετά από 8 μήνες δοκιμασίας… τριπλασιάζονται. Μέχρι το τέλος του 2022, το σύστημα φωτοεπισήμανσης έρχονται να ενισχύσουν άλλες 20 σταθερές κάμερες και 16 κινητές. Και αυτή είναι μονο η αρχή…

ΜΑΡΚΟΣ ΜΑΡΚΟΥ, Δ/ντης Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών
Μετά την πρώτη φάση θα προχωρήσουμε και στη δεύτερη φάση για να εγκαταστήσουμε 90 σταθερές και 20 κινητές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, στη Λευκωσία θα τοποθετηθούν αρχικά, στα φώτα του Καλησπέρα, του Λυκαβητού και του Γάλλου Πρέσβη, καθώς και στη διασταύρωση λεωφόρων Γρίβα Διγενή με Προδρόμου. Στη Λεμεσό οι κάμερες θα λειτουργούν στη διασταύρωση των λ. Μακαρίου και Νίκου Παττίχη καθώς και στην διασταύρωση της λεωφόρου Αγίας Φυλάξεως με την πρώην Γλάδστωνος.

Στις υπόλοιπες επαρχίες τα συστήματα θα εγκατασταθούν στη δεύτερη φάση εντός του 2023. Σε Πάφο και Λάρνακα τα φλας θα αναβοσβήνουν σε 14 σημεία, ενώ στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου θα υπάρχουν μόνο κινητές κάμερες. 12 θα λειτουργούν και στο υπεραστικό δίκτυο όπως για παράδειγμα στον παλαιό δρόμο Πάφου Λεμεσού και στον δρόμο Λευκωσίας Τροόδους.

Το που θα εγκατασταθούν είναι θέμα που αποφασίζει η αστυνομία. Το σύστημα εγκαθίσταται στα σημεία που υπάρχουν αρκετές οδικές συγκρούσεις για να τις μειώσουμε το ίδιο στη συνέχεια και τα θανατηφόρα.

Με την ενίσχυση του συστήματος φωτοεπισήμανσης οι καταγγελίες αναμένεται να αυξηθούν κατακόρυφα, αν αναλογιστεί κανείς ότι με οκτώ κάμερες που λειτουργούν σήμερα, τα εξώδικα ξεπέρασαν τις 65 χιλιάδες.

Στην πιλοτική φάση είχαμε προβλήματα που μερικά από αυτά λύθηκαν και άλλα τροχοδρομούνται για να λυθούν. Οι εταιρεία είναι υπόχρεη να προσλάβει το απαραίτητο προσωπικό.

Θα συνεχίσουν να καταγράφουν ότι είχαμε ακριβώς συνηθίσει. Δηλαδή παραβιάσεις της γραμμής στις διασταυρώσεις, του κόκκινου στα φώτα τροχαίας και του ορίου ταχύτητας. Μη χρήση κράνους και χρήση κινητού τηλεφώνου μπορούν επίσης να διαπιστωθούν μέσα από τις φωτογραφίες με αποτέλεσμα ο οδηγός να καταγγέλλεται.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend