Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ YouTube: Νέα λειτουργία επιτρέπει τη δημιουργία μικρών βίντεο
YouTube: Νέα λειτουργία επιτρέπει τη δημιουργία μικρών βίντεο

YouTube: Νέα λειτουργία επιτρέπει τη δημιουργία μικρών βίντεο

Το YouTube παρουσίασε ένα νέο εργαλείο, που θα επιτρέπει στους δημιουργούς να μετατρέψουν τα κανονικά τους βίντεο σε «Shorts».

Όπως αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση στο blog της υπηρεσίας, εάν έχετε ανεβάσει κάποιο δικό σας βίντεο στην πλατφόρμα, θα δείτε ένα νέο εργαλείο στην ενότητα «Δημιουργία», που ονομάζεται «Επεξεργασία σε Shorts», μέσα στην κύρια εφαρμογή.

Η «Επεξεργασία σε Shorts» σάς επιτρέπει να επιλέξετε έως και 60 δευτερόλεπτα από το βίντεό σας και να το μεταφέρετε απευθείας στο πρόγραμμα επεξεργασίας Shorts, όπου μπορείτε να προσθέσετε φίλτρα κειμένου ή επιπλέον σκηνές και, στη συνέχεια, να το ανεβάσετε ως «Short».

Τα Shorts είναι βίντεο μικρότερης διάρκειας, τα οποία η πλατφόρμα προωθεί εντατικά τον τελευταίο καιρό για να ανταγωνιστεί το TikTok.

Αφού ανεβάσετε το Short σας, μπορείτε να το συνδέσετε με το πλήρες βίντεο από το οποίο ελήφθη, μέσω του συνδέσμου «Δημιουργήθηκε από», στο κάτω μέρος του βίντεο.

Αυτό επιτρέπει στους δημιουργούς να χρησιμοποιούν τα Shorts ως εργαλεία προώθησης για το κύριο βίντεο, συμβάλλοντας στην αύξηση των προβολών και της αφοσίωσης των ακολούθων.

Ωστόσο, το εργαλείο λειτουργεί μόνο με το προσωπικό περιεχόμενο του κάθε χρήστη, σε αντίθεση με το «Cut», το οποίο σας επιτρέπει να αναμειγνύετε περιεχόμενο από οποιονδήποτε λογαριασμό.

Οι επιπτώσεις της επιτυχίας του TikTok

Η τεράστια επιτυχία του TikTok έχει αναγκάσει πλέον όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης να ανταποκριθούν με κάποιον τρόπο.

Ωστόσο, οι χρήστες αντιδρούν σε αυτές τις κινήσεις «απελπισίας», καθώς φαίνεται ότι προσπαθούν να μοιάσουν στο TikTok, αρπάζοντας ιδέες.

Το YouTube απειλείται σίγουρα λιγότερο από το TikTok, αφού προσφέρει περιεχόμενο σε μορφή βίντεο μεγαλύτερης διάρκειας, που προσελκύει διαφορετικό κοινό.

Το νέο εργαλείο δείχνει όμως ότι μπορεί να έχει απήχηση παράλληλα και σε όσους καταναλώνουν βίντεο μικρής διάρκειας.

Πηγή: iefimerida.gr

Send this to a friend