Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μικρά νούμερα από τις πτήσεις της Cyprus Airways
Μικρά νούμερα από τις πτήσεις της Cyprus Airways

Μικρά νούμερα από τις πτήσεις της Cyprus Airways

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μικρό καλάθι κρατούν οι τουριστικοί φορείς της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, μετά την εξαγγελία πτήσεων από την Μόσχα προς τη Λάρνακα, μέσω της πρωτεύουσας της Αρμενίας Γερεβάν, από την Cyprus Airways. Ήδη, κάποιες πτήσεις με το συγκεκριμένο δρομολόγιο έχουν γίνει και αναμένεται ότι εντός Αυγούστου θ’ αυξηθούν.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου Δώρος Τάκκας χαρακτήρισε την έναρξη των πτήσεων αυτών ως θετική εξέλιξη, παρόλο που δεν αναμένεται ν’ αυξήσουν κατακόρυφα την τουριστική κίνηση από τη Ρωσία, καθότι, όπως εξήγησε, πρόκειται για πτήσεις υψηλού κόστους. «Σίγουρα τα δρομολόγια αυτά θα επιφέρουν κάποια κίνηση από τη Ρωσία, αλλά τα νούμερα που έχουμε υπόψη μας, σύμφωνα και με τον ταξιδιωτικό πράκτορα που οργανώνει το συγκεκριμένο δρομολόγιο, είναι μικρά.

Και τούτο, διότι το κόστος του πακέτου είναι ιδιαίτερα υψηλό, λαμβάνοντας υπόψη πως πρόκειται για μία πτήση διάρκειας 8-9 ωρών. Είναι μία καλή εξέλιξη, αλλά δεν περιμένομε μαζική άφιξη επισκεπτών, εξαιτίας του υψηλού κόστους που έχουν οι πτήσεις αυτές», σημείωσε ο κ.Τάκκας.

Όσον αφορά τον μήνα Ιούλιο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Αμμοχώστου είπε ότι οι αφίξεις ξένων τουριστών στην επαρχία κυμάνθηκαν περίπου στο 70% των αφίξεων της αντίστοιχης περιόδου του 2019, που ήταν η τελευταία καλή τουριστική χρονιά πριν την πανδημία.

Κατά τον Ιούλιο, οι πληρότητες στα ξενοδοχεία της περιοχής κυμάνθηκαν, κατά μέσο όρο, στο 80%, αριθμός που χαρακτηρίζεται ικανοποιητικός, λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες καταστάσεις που παρατηρούνται με τον πόλεμο στην Ουκρανία, την πανδημία και με την ακρίβεια.

Εν’ όψει Αυγούστου, η εκτίμηση που υπάρχει είναι ότι τις πρώτες τρεις εβδομάδες του μήνα, οι κρατήσεις θα κυμανθούν στα ίδια (υψηλά) νούμερα του Ιουλίου.

Σ’ αυτό θα συμβάλει και η αυξημένη ροή Κυπρίων παραθεριστών στην περιοχή λόγω διακοπών. «Ήδη υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός κρατήσεων από Κύπριους για να κάνουν τις διακοπές τους, όχι μόνο κατά την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, αλλά και για τα Σαββατοκύριακα.

Κάθε χρόνο, τέτοια εποχή, η άφιξη Κυπρίων αποτελεί τονωτική ένεση για την τουριστική βιομηχανία της περιοχή μας. Εκτός, όμως, από την άφιξη των Κυπρίων, αυτό τον μήνα αναμένεται να συνεχιστούν και οι ικανοποιητικές κρατήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο και από τις σκανδιναβικές χώρες», σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ.

Σε σχέση με τους πρώτους δύο μήνες του φθινοπώρου, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ο Δώρος Τάκκας είπε ότι δεν υπάρχουν ακόμα σαφείς ενδείξεις για το πώς θα κινηθεί ο τουρισμός στην ελεύθερη Αμμόχωστο, διότι το 70%-80% των κρατήσεων που γίνονται είναι της τελευταίας στιγμής.

Τα άσχημα περιστατικά

———————————- 

Ο Δώρος Τάκκας κλήθηκε από την εφημερίδα μας να σχολιάσει και τα πρόσφατα άσχημα περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας κι έγιναν viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε σχέση με επεισόδια βίας που έλαβαν χώρα στην Αγία Νάπα από νεαρούς αλλοδαπούς και τουρίστες.

«Τα περιστατικά αυτά συνέβησαν τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου, από τις αρχές του μήνα μέχρι τις 25 Ιουλίου. Έγιναν σε περίεργες ώρες και σε συγκεκριμένους χώρους.

Τότε είχαμε φιλοξενήσει στην Αγία Νάπα πολλές ομάδες (γκρουπ) νεαρών τουριστών που ήλθαν ως παρέες. Από το τέλος Ιουλίου, ο κόσμος που φιλοξενούμε άλλαξε. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως δεν πρέπει να μας απασχολούν αυτά τα περιστατικά. Η Αγ. Νάπα χρειάζεται περισσότερη αστυνόμευση, ειδικά τον Ιούλιο», επισήμανε.

 

Send this to a friend