Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Δύο άτομα σε Λάρνακα και Λευκωσία εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης
Δύο άτομα σε Λάρνακα και Λευκωσία εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης

Δύο άτομα σε Λάρνακα και Λευκωσία εντοπίστηκαν από την Αστυνομία να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης

Δύο άνδρες ηλικίας 58 και 38 ετών εντοπίστηκαν από την Αστυνομία, ύστερα από πληροφορίες πολιτών, να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση του Γραφείου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας αναφέρεται ότι «γύρω στις 5.10 το απόγευμα της Κυριακής 31 Ιουλίου, μετά από πληροφορία πολίτη, ανακόπηκε για έλεγχο, από μέλη της Αστυνομίας, στην περιοχή Ριζοελιάς, αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας – Λάρνακας. Όπως διαπιστώθηκε οδηγός του οχήματος ήταν 58χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτικό έλεγχο άλκοτεστ».

Ο άνδρας υποβλήθηκε σε τελική εξέταση αλκοόλης, με χαμηλότερη ένδειξη 76μg%, αντί 22μg%. Ο 58χρονος μεταφέρθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου όπου κατηγορήθηκε γραπτώς, ενώ σήμερα αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για εκδίκαση της υπόθεσης.

Ακόμα γύρω στις έξι το απόγευμα της Κυριακής στην περιοχή Χαλεπιανών, μέλη του ΟΠΟΔ ανέκοψαν, μετά από σχετική πληροφορία πολιτών, αυτοκίνητο που κινείτο στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας.

Οδηγός του οχήματος ήταν 38χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος βρέθηκε θετικός σε προκαταρκτική εξέταση αλκοόλης και οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Πέρα Χωριού, όπου υποβλήθηκε σε τελική εξέταση με χαμηλότερη ένδειξη 59μg% αντί 22μg%.

Εναντίον του 38χρονου εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ακολούθως αποδεσμεύτηκε.

Προστίθεται ότι «η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελεί μια από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων. Για το λόγο αυτό οι έλεγχοι της Αστυνομίας, σε όλο το οδικό δίκτυο, για εντοπισμό οδηγών, που έχουν καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά είναι καθημερινοί».

Σημειώνεται ότι «κατά τη διάρκεια του σαββατοκύριακου τα μέλη της Αστυνομίας, σε όλες τις επαρχίες διενήργησαν συνολικά πάνω από 1100 ελέγχους αλκοόλης σε οδηγούς, που κινούνταν στο οδικό δίκτυο. Από αυτούς, 107 οδηγοί βρέθηκαν θετικοί και καταγγέλθηκαν από την Αστυνομία».

Send this to a friend