Home ΛΑΡΝΑΚΑ Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια εκλέγηκε Μητροπολίτης Κιτίου
Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια εκλέγηκε Μητροπολίτης Κιτίου

Σαν σήμερα πριν τρία χρόνια εκλέγηκε Μητροπολίτης Κιτίου

Ένας ταπεινός άνθρωπος, με φωτισμένη ψυχή και ειλικρίνεια. Όποιος γνωρίσει τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Νεκτάριο θα διαπιστώσει ότι πρόκειται για ένα άνθρωπο γεμάτο αγάπη, γνώση και έμπνευση. Ένας Μητροπολίτης που θέλημα του είναι να βρίσκεται κοντά στον κόσμο.

Η πορεία του μέχρι την εκλογή του από την Ιερά Σύνοδο:

Ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος εκλέγηκε Μητροπολίτης Κιτίου ύστερα από ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου στις 30 Ιουλίου 2019.

Γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 15 Ιανουαρίου του 1969. Σπούδασε θεολογία στο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Το 1996 έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού και δύο χρόνια αργότερα, το 1998, χειροτονήθηκε ιερομόναχος στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Μαυροβουνίου, από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσόστομο.

Το 2005 πήγε για μεταπτυχιακές σπουδές στο SOAS College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου όπου έλαβε τον τίτλο master of arts. Τον ίδιο χρόνο προχειρίζεται σε Αρχιμανδρίτη, από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο και τοποθετήθηκε προϊστάμενος στον Καθεδρικό ναό του Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Λονδίνο, μέχρι το τέλος του 2007.

Την 1η Ιανουαρίου 2008 επέστρεψε στην Κύπρο και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κιτίου. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από εισήγηση του Μητροπολίτη Πάφου Γεωργίου, εξελέγη παμψηφεί από την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Κύπρου Χωρεπίσκοπος Αρσινόης.

Η χειροτονία του εις Επίσκοπο έγινε από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β στις 14 Σεπτεμβρίου του ίδιου χρόνου. Μετά την απόφαση του Μητροπολίτη Κιτίου Χρυσοστόμου να συνταξιοδοτηθεί διεκδίκησε την έδρα της Μητρόπολης Κιτίου και εξελέγη κατά πλειοψηφία. Το διορισμό του επικύρωσε η Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου.

Πληροφοριες Polignosi.com

Send this to a friend