Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μαμαλικόπουλος: «Απόφαση για να πληγεί η Αριστοτέλους»…
Μαμαλικόπουλος: «Απόφαση για να πληγεί η Αριστοτέλους»…

Μαμαλικόπουλος: «Απόφαση για να πληγεί η Αριστοτέλους»…

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Μεθαύριο Τετάρτη, 27 Ιουλίου, θα επιβάλει τελικά το Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου την ποινή στον ισοβίτη Δημήτρη Μαμαλικόπουλο, ο οποίος κρίθηκε ένοχος ότι οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές δύο απόπειρες φόνου. Το Κακουργιοδικείο επρόκειτο να επιβάλει σήμερα ποινή στον Μαμαλικόπουλο, ωστόσο ο δικηγόρος του, Ιωάννης Λαλιάς, έθεσε θέμα επιβολής ποινής φυλάκισης που θα συντρέχει με την δια βίου ποινή φυλάκισης που ήδη εκτίει ο 39χρονος πελάτης του.

Ως εκ τούτου, μετά το αίτημα της υπεράσπισης, η ανακοίνωση της ποινής από το Κακουργιοδικείο πήρε αναβολή μερικών ημερών. Μετά το πέρας της σημερινής διαδικασίας, ο Μαμαλικόπουλος απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους άφησε να νοηθεί ότι η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου στην υπόθεσή του ήταν μια προσπάθεια να πληγεί η διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών Άννα Αριστοτέλους.

«Η καταδικαστική απόφαση του Κακουργιοδικείου ήταν καθοδηγούμενη και όλο αυτό έχει γίνει για να πλήξει άλλες καταστάσεις, όπως είναι η διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών. Είναι μία τελείως γελοία απόφαση για να πλήξει την διευθύντρια των Φυλακών», είπε επί λέξει ο γνωστός Ελλαδίτης ισοβίτης.

Ο Μαμαλικόπουλος, ο οποίος εκτίει ποινή ισόβιας φυλάκισης για το πενταπλό φονικό της Αγ. Νάπας που διαπράχθηκε τον Ιούνιο του 2012, κρίθηκε ένοχος, έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία, ως ο ηθικός αυτουργός για τις απόπειρες φόνου του Κώστα Χαραλάμπους, άλλως Μαύρου, τον Νοέμβριο του 2019 στη Λάρνακα, και του Κώστα Κρητικού, τον Φεβρουάριο του 2020 στην Αγία Νάπα. Συγκεκριμένα, κρίθηκε ένοχος και στις 24 κατηγορίες που αντιμετωπίζει, οι οποίες αφορούν αδικήματα συνωμοσίας για φόνο, απόπειρας φόνου, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και προμήθειας ναρκωτικών.

Τον Μαμαλικόπουλο κατονόμασε ως τον «εγκέφαλο» των δύο εγκληματικών ενεργειών ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, ο οποίος παραδέχθηκε ότι ήταν ο εκτελεστής και στις δύο απόπειρες φόνου. Ο Χάμπουργκερ κατέθεσε ως ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του Μαμαλικόπουλου και η κατάθεσή του κρίθηκε από το δικαστήριο αξιόπιστη.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι ο Μαμαλικόπουλος οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές τις δύο απόπειρες φόνου, εφοδιάζοντάς τον, μέσω τρίτου προσώπου, με οπλισμό και πυρομαχικά, ενώ του έδωσε και χρήσιμες πληροφορίες αναφορικά με τα δύο υποψήφια θύματα. Θυμίζουμε, ότι κατά την απόπειρα φόνου του επιχειρηματία Κώστα Κρητικού που συνέβη σε καφεστιατόριο της Αγ. Νάπας, το υποψήφιο θύμα είχε αναχωρήσει από το μέρος μερικά λεπτά πριν ο Χάμπουργκερ αρχίσει να πυροβολεί, χωρίς να γίνει αντιληπτός από τον εκτελεστή, με αποτέλεσμα από τα πυρά να τραυματιστούν, ευτυχώς ελαφρά, τέσσερις ανυποψίαστοι θαμώνες, τρία πρόσωπα από το Αυγόρου και μία κοπέλα από την Ελλάδα.

Για τις δύο απόπειρες φόνου, ο Χαράλαμπος Χρυσάνθου, άλλως Χάμπουργκερ, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 35 χρόνων, η οποία είναι η μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί από κυπριακό δικαστήριο σε υπόθεση που δεν αφορά φόνο. Η απόπειρα φόνου κατά της ζωής του Μαύρου διαπράχθηκε στις 27 Νοεμβρίου 2019 στον ισόγειο χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας όπου διέμενε το υποψήφιο θύμα, ενώ η απόπειρα με στόχο τον Κρητικό συνέβη στις 16 Φεβρουαρίου 2020 σε καφεστιατόριο στο κέντρο της Αγ. Νάπας. Ο Χάμπουργκερ παραδέχθηκε ότι ως αμοιβή για να εκτελέσει τα δύο συμβόλαια θανάτου έλαβε ποσότητα ναρκωτικών για δική του χρήση.

Send this to a friend