Home ΛΑΡΝΑΚΑ Και δεύτερος ύποπτος υπό κράτηση για την απάτη στην «Βασιλική Γη»
Και δεύτερος ύποπτος υπό κράτηση για την απάτη στην «Βασιλική Γη»

Και δεύτερος ύποπτος υπό κράτηση για την απάτη στην «Βασιλική Γη»

ΓΡΑΦΕΙ O ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δεύτερη σύλληψη προέκυψε σε σχέση με την υπόθεση απάτης σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ που αποκαλύφθηκε τις τελευταίες εβδομάδες στην εταιρεία «Βασιλική Γη Δημόσια ΛΤΔ», η οποία εδρεύει στην Οδού και δραστηριοποιείται στη συλλογή κι εμπορία φθαρτών και φρούτων που παράγουν οι παραγωγοί – μέλη της.

Πρόκειται για τον Χ.Τ., από τη Λάρνακα, για τον οποίο προέκυψε μαρτυρία ότι ενέχεται στην υπόθεση. Το πρόσωπο αυτό οδηγήθηκε το περασμένο Σάββατο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκε για περίοδο έξι ημερών. Όσον αφορά τον 32χρονο Α.Κ., γενικό διευθυντή της εν λόγω εταιρείας (και μέλος του Κ.Σ. Οδούς), ο οποίος είχε συλληφθεί στις 11 Ιουλίου ως ύποπτος για την υπεξαίρεση του χρηματικού ποσού των 498.102 ευρώ δια μέσω επιταγών της εταιρείας κι έκτοτε τελούσε υπό κράτηση με διατάγματα του δικαστηρίου,αφέθηκε ελεύθερος αφού εξέπνευσε και το τρίτο διάταγμα προσωποκράτησής του.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, θα κλητευθεί σε μεταγενέστερο στάδιο ενώπιον της δικαιοσύνης, προκειμένου να λογοδοτήσει για αδικήματα κλοπής και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ίδια πηγή δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι ανακρίσεις σε σχέση με την σοβαρή αυτή υπόθεση συνεχίζονται και όταν ο φάκελος συμπληρωθεί, τότε θα καταχωρισθεί ενώπιον του δικαστηρίου για εκδίκαση.

Σε σχέση με την διάθεση του τεράστιου χρηματικού ποσού που φέρεται να οικειοποιήθηκε από τον 32χρονο, αυτός έδωσε κάποιους ισχυρισμούς στους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας οι οποίοι διερευνώνται. Η κλοπή του σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ από τα ταμεία της εταιρείας «Βασιλική Γη» αποκαλύφθηκε έπειτα από λογιστικό έλεγχο που διενεργήθηκε από ελεγκτικό οίκο.

Από τις εξετάσεις που έγιναν από την Αστυνομία, προέκυψε ότι ο 32χρονος γενικός διευθυντής της εταιρείας φαίνεται να εξαργύρωνε επιταγές της εταιρείας στ’ όνομά του ως δικαιούχος. Κάποιες από τις επιταγές αυτές αφορούσαν αποζημιώσεις σε αγρότες που υπέστησαν ζημιές από τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν ορεινές κοινότητες των επαρχιών Λεμεσού και Λάρνακας τον Ιούλιο του 2021.

Σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφάλισαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, ο ύποπτος Α.Κ. είχε στην κατοχή του υπογεγραμμένες λευκές επιταγές από τον πρόεδρο της εταιρείας «Βασιλική Γη», ο οποίος είναι ο πατέρας του, και από τη λογίστρια της εταιρείας, για σκοπούς διενέργειας πληρωμών που σχετίζονταν με τον κύκλο εργασίας και τις δραστηριότητες της εταιρείας. Προκύπτει, ωστόσο, ότι ο ύποπτος αφού συμπλήρωνε συγκεκριμένο χρηματικό ποσό με δικαιούχο τον ίδιο, ακολούθως προέβαινε στην εξαργύρωση των επιταγών αυτών σε μετρητά από την τράπεζα.

Send this to a friend