Home ΛΑΡΝΑΚΑ Τέλος οι παράγκες από τη λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου, στη Λάρνακα
Τέλος οι παράγκες από τη λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου, στη Λάρνακα

Τέλος οι παράγκες από τη λεωφόρο Γρ. Αυξεντίου, στη Λάρνακα

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Καθαρίζει, σιγά – σιγά, η περιοχή απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο Λάρνακας, όπου από το 1975 λειτουργούσαν τσίγκινες παράγκες που φιλοξενούσαν επιχειρήσεις προσφύγων, επί της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου. Ήταν μία πολύ άσχημη εικόνα στο κέντρο της Λάρνακας, που συνεχιζόταν εδώ και 47 ολόκληρα χρόνια.

Το τελευταίο διάστημα ο Δήμος Λάρνακας ανέλαβε μια οργανωμένη πρωτοβουλία κατεδάφισης των τσίγκινων υποστατικών σε συνεννόηση με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, αφού προηγουμένως επήλθε συμφωνία με τους ιδιοκτήτες που διαχειρίζονταν όλα αυτά τα χρόνια τα υποστατικά αυτά.

Να σημειωθεί, ότι με την πάροδο των χρόνων, τα τσίγκινα υποστατικά είχαν φθαρεί και αφέθηκαν σε πολύ άσχημη κατάσταση, που μόνο οπτική ρύπανση προκαλούσαν στους διερχομένους. Μάλιστα, κάποια απ’ αυτά ήταν εγκαταλελειμμένα τα τελευταία χρόνια, καθότι οι ιδιοκτήτες τους έπαψαν να τα λειτουργούν.

Σήμερα, η πλειοψηφία των τσίγκινων παραπηγμάτων έχει κατεδαφιστεί και ο χώρος επιτέλους άρχισε να καθαρίζει. Απέμειναν μόνο δύο υποστατικά, με τους ιδιοκτήτες των οποίων ο δήμος της πόλης ήλθε σε συμφωνία όπως τα εγκαταλείψουν μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να κατεδαφιστούν και αυτά.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι σ’ όλους τους ιδιοκτήτες των παραπηγμάτων που κατεδαφίστηκαν ή που πρόκειται να κατεδαφιστούν θα δοθεί αποζημίωση ύψους 20 χιλιάδων ευρώ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε μεταξύ του Δήμου Λάρνακας και του Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

Νέο πάρκινγκ

Ο Α. Βύρας ανέφερε ότι ο χώρος όπου λειτουργούσαν εδώ και περίπου 47 χρόνια τα τσίγκινα υποστατικά θα μετατραπεί σ’ έναν σύγχρονο δημοτικό χώρο στάθμευσης, χωρητικότητας 93 θέσεων. «Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τα σχέδια του νέου χώρου στάθμευσης και σύντομα θα προκηρύξουμε τις προσφορές για τα κατασκευαστικά έργα. Υπολογίζουμε ότι μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου να ξεκινήσουν οι εργασίες, οι οποίες εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν 3-4 μήνες.

Εφόσον τηρηθεί η συμφωνία με τους ιδιοκτήτες των δύο υποστατικών που απέμειναν, ώστε να εγκαταλείψουν το χώρο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, το αργότερα αρχές του 2023, ο νέος δημοτικός χώρος στάθμευσης θα είναι έτοιμος για να παραδοθεί στο κοινό», σημείωσε ο Δήμαρχος Λάρνακας. Επιπλέον, ο κ.Βύρας είπε ότι τα σχέδια προνοούν και τη δημιουργία χώρων πρασίνου στο καινούργιο πάρκινγκ που θα δημιουργηθεί, κάτι που θ’ αναβαθμίσει εντελώς την υφιστάμενη άσχημη εικόνα της περιοχής.

 

Send this to a friend