Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Έγινε viral το εξοργιστικό βίντεο με άνδρα να κτυπά γυναίκα στο δρόμο
Έγινε viral το εξοργιστικό βίντεο με άνδρα να κτυπά γυναίκα στο δρόμο

Έγινε viral το εξοργιστικό βίντεο με άνδρα να κτυπά γυναίκα στο δρόμο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σάλος έχει δημιουργηθεί από βίντεο που κυκλοφορεί από σήμερα το πρωί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στο οποίο φαίνεται άνδρας να επιτίθεται με κλωτσιές και γροθιές εναντίον ανυπεράσπιστης γυναίκας, αφρικανικής καταγωγής, η οποία κρατά στην αγκαλιά της το βρέφος της.

Η κοπέλα κάθεται στο έδαφος και ο άνδρας, φανερά εκνευρισμένος, άγνωστο γιατί, πηγαίνει από πάνω της, την κτυπά με τα χέρια και την κλοτσά. Κι όλα αυτά μπροστά στα έντρομα μάτια άλλων Αφρικανών υπηκόων, οι οποίοι παρακολουθούν το πρωτοφανές ρατσιστικό επεισόδιο από γειτονικά σπίτια.

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε περιοχή της Λάρνακας το απόγευμα της περασμένης Τετάρτης (13/7), με την παραπονούμενη να προβαίνει σε σχετική καταγγελία στην Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ξεκίνησε τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη λήψη καταθέσεων.

Τις απίστευτες σκηνές ρατσιστικής βίας κατέγραψε περίοικος, ενώ το βίντεο έχει γίνει viral, προκαλώντας οργή και προβληματισμό ανάμεσα στους πολίτες, οι οποίοι σχολιάζουν με αποτροπιασμό το συμβάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως φαίνεται στο βίντεο, ένα πρόσωπο χτυπά και κλωτσά γυναίκα, η οποία είναι πεσμένη στο έδαφος και κρατά στην αγκαλιά της ένα μικρό παιδάκι.

 

 

Την ίδια ώρα, ο δράστης επιτίθεται και σε άντρα, επίσης αφρικανικής καταγωγής, ο οποίος προφανώς του ζήτησε εξηγήσεις για την βίαιη συμπεριφορά του, ενώ στη συνέχεια επιστρέφει πάνω από τη γυναίκα και την κτυπά ξανά με τα χέρια του.

Στο εξοργιστικό βίντεο διακρίνεται ακόμα ένας άνδρας, πιθανόν Ελληνοκύπριος, ο οποίος προσπαθεί να απωθήσει και να σταματήσει τον δράστη από το να κτυπά την ανυπεράσπιστη γυναίκα.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, ο δράστης της επίθεσης φαίνεται να πώλησε ελαττωματικό αυτοκίνητο στη γυναίκα, η οποία αργότερα ενημερώθηκε από μηχανικό ότι είχε εξαπατηθεί.

Όταν η γυναίκα επισκέφθηκε τον δράστη της επίθεσης για να του ζητήσει εξηγήσεις, η αντίδραση του ήταν να ασκήσει βία εναντίον της όπως φαίνεται και στο επίμαχο βίντεο.

 

Ζήτησε εξηγήσεις ο Σαββίδης

—————————————–

Τα αίτια που προκάλεσαν το επεισόδιο τυγχάνουν διερεύνησης από την Αστυνομία. Ο εκπρόσωπος τύπου της Α.Δ. Λάρνακας Χάρης Χατζηγιασεμή, δήλωσε ότι στην παραπονούμενη γυναίκα δόθηκε σχετικό έντυπο, για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση επίθεσης.

Λόγω της σοβαρότητας του επεισοδίου κι επειδή η υπόθεση εκτός από επίθεση και πρόκληση σωματικής βλάβης, φαίνεται να περιέχει και στοιχεία ρατσιστικής συμπεριφοράς, ο κ.Χατζηγιασεμή είπε ότι έχουν δοθεί οδηγίες στο ΤΑΕ Λάρνακας, ν’ αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης, η οποία ήδη τυγχάνει του ανάλογου χειρισμού.

Σε σχέση με το βίντεο που αναρτήθηκε το οποίο προβάλλει άσκηση βίας εναντίον γυναίκας αφρικανικής καταγωγής, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Γιώργος Σαββίδης επικοινώνησε με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου, ο οποίος τον διαβεβαίωσε πως βρίσκεται σ’ εξέλιξη ποινική έρευνα σε σχέση με το περιστατικό αυτό.

 

Send this to a friend