Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που εισήχθη τα τελευταία χρόνια μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας
Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που εισήχθη τα τελευταία χρόνια μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας

Ανακαλύφθηκε η μεγαλύτερη ποσότητα ναρκωτικών που εισήχθη τα τελευταία χρόνια μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Δύο μεγάλες παρτίδες μαριχουάνας από την Ελλάδα και την Ισπανία, συνολικού βάρους περίπου 27 κιλών, έφθασαν στην Κύπρο τις τελευταίες μέρες, μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας, για σκοπούς προμήθειας σ’ εγχώριους χρήστες, γεγονός που καταδεικνύει την συστηματική συνεργασία κυκλωμάτων στην Κύπρο με εμπόρους ναρκωτικών στο εξωτερικό, για την εισαγωγή μεγάλων ποσοτήτων «αργού θανάτου» στο νησί.

Την περασμένη Παρασκευή (8/7) έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Αθήνα δύο μεγάλα δέματα, τα οποία μετά από έλεγχο που διενήργησαν μέλη της ΥΚΑΝ και του Τμήματος Τελωνείων διαπιστώθηκε ότι περιείχαν μαριχουάνα συνολικού βάρους 13,5 κιλών. Χθες (12/7) το πρωί, αστυνομικοί της ΥΚΑΝ και υπάλληλοι του Τελωνείου ανακάλυψαν νέα ποσότητα μαριχουάνας, συνολικού βάρους 13,2 κιλών, προερχόμενη από την Ισπανία.

Πρόκειται για τις μεγαλύτερες ποσότητες ναρκωτικών που έχουν κατασχεθεί τα τελευταία χρόνια στο αεροδρόμιο Λάρνακας προερχόμενες από το εξωτερικό.

Η Αστυνομία διερευνά το ενδεχόμενο οι δύο υποθέσεις να σχετίζονται μεταξύ τους. Σε σχέση με την πρώτη υπόθεση των 13,5 κιλών, η ΥΚΑΝ «φόρεσε χειροπέδες» σε τρία νεαρά πρόσωπα, από την Ελλάδα, την Πολωνία και την Ουκρανία, τα οποία σήμερα οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και προφυλακίστηκαν για οκτώ μέρες για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Οι δύο πρώτοι ύποπτοι, ηλικίας 23 και 22 χρόνων, είχαν παρουσιαστεί το απόγευμα της Δευτέρας (11/7) για να παραλάβουν τα δέματα, ενώ το τρίτο πρόσωπο, ηλικίας 22 χρόνων, από την Ουκρανία, μόνιμος κάτοικος Κύπρου, φαίνεται ότι ήταν ο τελικός παραλήπτης των ναρκωτικών.

Η σύλληψη του φερόμενου παραλήπτη ήταν επεισοδιακή. Έγινε στο πλαίσιο ελεγχόμενης παράδοσης των ναρκωτικών και αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο διαμέρισμα του Πολωνού, στη Λάρνακα, προκειμένου να παραλάβει τα 13,5 κιλά μαριχουάνας που εντοπίστηκαν στα δέματα.

Ο 22χρονος, ο οποίος οδηγούσε αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να διαφύγει από τους αστυνομικούς της ΥΚΑΝ που τον παρακολουθούσαν, συγκρούστηκε με υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας και στη συνέχεια ανακόπηκε.

Ακολούθησε έρευνα στο όχημα και στην κατοχή του βρέθηκε μικρή ποσότητα μαριχουάνας και χρηματικό ποσό 3.370 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει.

Στην κατοχή του βρέθηκε, επίσης, μία ζυγαριά ακριβείας και τρία κινητά τηλέφωνα. Όλα κατασχέθηκαν για περαιτέρω εξετάσεις. Και οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λάρνακας, όπου ανακρινόμενοι έδωσαν τους δικούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.

Η Αστυνομία είναι πεπεισμένη ότι και οι τρεις αποτελούν μέλη σπείρας διακίνησης ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Κύπρο. Τα  ναρκωτικά που κατασχέθηκαν στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Η 3η υπόθεση

———————

Δεν είναι η πρώτη φορά τους τελευταίους μήνες που μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών αποστέλλονται από την Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου Λάρνακας.

Θυμίζουμε, ότι τον περασμένο Απρίλιο αποκαλύφθηκαν δύο σοβαρές υποθέσεις εισαγωγής ναρκωτικών μέσω του διεθνούς αερολιμένα.

Στις 27 του μήνα 34χρονος Ελλαδίτης πιάστηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας έχοντας στην αποσκευή του τρεισήμισι κιλά κοκαίνης. Τα ναρκωτικά ήταν επιμελώς κρυμμένα σε συσκευασίες μαχαιροπίρουνων.

Την επόμενη μέρα, 28 Απριλίου, συνελήφθη στο αεροδρόμιο 19χρονος, επίσης από την Ελλάδα, ο οποίος είχε καταπιεί συνολικά 86 συσκευασίες που περιείχαν σχεδόν ένα κιλό κοκαίνης, με σκοπό να εισαγάγει τον «λευκό θάνατο» στο νησί μας. Δηλαδή, έθεσε σε θανάσιμο κίνδυνο την υγεία του, προκειμένου να εξασφαλίσει αμοιβή ύψους 1000-1500 ευρώ…

Όλοι οι συλληφθέντες αναμένεται να λογοδοτήσουν ενώπιον του Κακουργιοδικείου και κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πολυετείς ποινές φυλάκισης.

Από Ισπανία

——————-

Εξάλλου, χθες το πρωί ανακαλύφθηκε νέα ποσότητα κάνναβης, βάρους περίπου 13,2 κιλών, μέσα σε δύο δέματα που έφθασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας από την Ισπανία.

Τα δέματα περιείχαν 11 αεροστεγείς συσκευασίες γεμάτες μαριχουάνα. Δεν έγιναν συλλήψεις γι’ αυτή την υπόθεση.

Send this to a friend