Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σκακιστική διάλεξη με τίτλο “Πρώτη Γνωριμία με το Σκάκι” στην Ορά
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σκακιστική διάλεξη με τίτλο “Πρώτη Γνωριμία με το Σκάκι” στην Ορά

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη σκακιστική διάλεξη με τίτλο “Πρώτη Γνωριμία με το Σκάκι” στην Ορά

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η πρώτη σκακιστική διάλεξη με τίτλο “Πρώτη Γνωριμία με το Σκάκι”, θεωρία και πρακτική, που διοργανώθηκε στο χωριό μας στην Ορά την Κυριακή 10 Ιουλίου 2022.

Οι διοργανωτές θέλουν να πιστεύουν πως η διοργάνωση αυτή θα θεωρηθεί ως μία από τις όμορφες γιορτές του σκακιού στο χωριό μας που σίγουρα θα αφήσει αξέχαστες αναμνήσεις σε όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος και τέτοιες εκδηλώσεις σίγουρα πρέπει να συνεχιστούν και να ενδυναμώνουν χρόνο με το χρόνο, καθώς τα παιδιά αποκτούν εμπειρίες και ζουν μοναδικές στιγμές που ύστερα από κάμποσα χρόνια θα αναπολούν το παρελθόν και θα νοσταλγούν αυτές τις όμορφες στιγμές που τους προσφέραμε εμείς οι μεγαλύτεροι.

Αναμφίβολα, όταν αναπολούμε το παρελθόν και κυρίως τα παιδικά μας χρόνια, αισθανόμαστε σίγουρα νοσταλγία.

Αφυπνίζεται ένα ξεχωριστό καταλυτικό συναίσθημα που μας ταράζει και που γοητεύει την ψυχή.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι πολλοί φιλόσοφοι, παιδαγωγοί και ψυχολόγοι, δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην παιδική ηλικία, μια ηλικία, που διαμορφώνει τον άνθρωπο και τον πλάθει ανάλογα με τις ανάγκες της ζωής.

Τα παιδικά μας χρόνια είναι μια αδιάκοπη ποίηση και όπως ομολογεί με βαθύ στοχασμό και ο Οδυσσέας Ελύτης στα ”Ανοικτά Χαρτιά”, η νεότητα που έχει πάντοτε τα πιο λίγα, κατά βάθος έχει τα πιο πολλά. Μόνο που δεν το ξέρει.

Ένα μεγάλο μπράβο λοιπόν σε όλους. Με σύνθημα κάνουμε τα παιδιά μας εξυπνότερα, συνεχίζουμε δυναμικά και η Ορά σε λίγο καιρό θα έχει τον δικό της Σκακιστικό Όμιλο!

 

Send this to a friend