Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπόθεση κλοπής χρηματικού ποσού πέραν των 490.000 ευρώ διερευνά η Αστυνομία στη Λάρνακα, που προχώρησε στη σύλληψη άντρα ηλικίας 31 ετών, ο οποίος φέρεται να οικειοποιήθηκε τα χρήματα, από εταιρεία στην οποία εργαζόταν.

Η κλοπή των χρημάτων διαπιστώθηκε μετά από λογιστικό έλεγχο και αφορούσε στην περίοδο από το έτος 2020 μέχρι και σήμερα.

Σχετική καταγγελία στην Αστυνομία υπέβαλε μέτοχος της εταιρείας, το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 31χρονος συνελήφθη χθες και σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να ζητηθεί η κράτηση του.

 

Περνάμε στο επόμενο μας θέμα και συγκεκριμένα στο χωριό Λάγεια της ορεινής Λάρνακας όπου χθες το μεσημέρι, ξέσπασε πυρκαγιά η οποία κατέκαψε επτά εκτάρια από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση, ελαιόδεντρα και ευτυχώς ανακόπηκε προτού επεκταθεί στο δάσος. Στην περιοχή, κατά την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς, έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Για την κατάσβεση της η Πυροσβεστική Υπηρεσία εργάστηκε με πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και ενισχύθηκε με 12 οχήματα του Τμήματος Δασών, πέντε οχήματα από την Επαρχιακή Διοίκηση, δύο ιδιωτικά βυτιοφόρα και δύο Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από την Κοινότητα Οράς, τρεις Φορητές Μονάδες Πυρόσβεσης από την Υπηρεσία Θήρας και εθελοντικές ομάδες.

Επιπρόσθετα, επιχείρησαν με ρίψεις νερού πέντε πτητικά μέσα, τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη του Τμήματος Δασών και ένα ελικόπτερο της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων.

 

Και να περάσουμε στο τελευταίο μας θέμα όπου Προκηρύχθηκε την Παρασκευή, η κατασκευή του μεγάλου πάρκου «Σαλίνα», παρά τις πρώην οικίες του Επάρχου και του Αστυνομικού Διευθυντή Λάρνακας.

Το Πάρκο «Σαλίνα» θα προσελκύει κατοίκους κι επισκέπτες όλων των ηλικιών, ενώ θα διαθέτει διευρυμένη πρόσβαση και χρήση από ΑμεΑ. Το κόστος του έργου εκτιμάται ότι θα πλησιάσει τα δύο εκατομμύρια ευρώ.

Οι προσφορές θα πρέπει να υποβληθούν σύμφωνα με τα έγγραφα του διαγωνισμού μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2022.

Το «Σαλίνα» δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στα πλαίσια του προγράμματος «ΘΑλΕΙΑ 2021-2027», την Κυπριακή Δημοκρατία και το Δήμο Λάρνακας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend