Home ΕΞΟΔΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΛΑΡΝΑΚΑΣ «Όρος Μαχαιρά»: Μια “γλυκιά” ιστορία για την παραγωγή μελιού στην Κύπρο
«Όρος Μαχαιρά»: Μια “γλυκιά” ιστορία για την παραγωγή μελιού στην Κύπρο

«Όρος Μαχαιρά»: Μια “γλυκιά” ιστορία για την παραγωγή μελιού στην Κύπρο

Συνέντευξη στον Αντρέα Πολυκάρπου 

Η ιστορία του μελιού «Όρος Μαχαιρά» πάει πίσω στο 1983. Τότε ο Μιχάλης Φιλίππου άρχισε τη μελισοκομία μαζί με τον γαμπρό του, τον Κώστα Χειμώνα έχοντας πέντε κυψέλες τις οποίες πήραν από τον πατέρα του Κώστα Χειμώνα. Για 30 περίπου χρόνια δούλεψαν μαζί σκληρά και με αγάπη για τη φύση, τη μέλισσα και τα προϊόντα της.

Αφού μεγάλωσαν τα παιδιά τους αποφάσισαν ότι θα ήταν καλύτερα για όλη την οικογένεια ο καθένας να τραβήξει τον δρόμο του. Οι γιοι του Μιχάλη Φιλίππου ανέλαβαν σήμερα τα ηνία της εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην παραγωγή όλων των προϊόντων της μέλισσας, στην συσκευασία τους και στην διάθεσή τους στην αγορά με την επωνυμία «Όρος Μαχαιρά».

Το Larnakaonline μίλησε με το Μέλιο Φιλίππου για όλα τα θέματα που αφορούν στην εταιρεία αλλά και στο μέλι γενικότερα.

1/ Μιλήστε μας για την εταιρεία σας και για τα προϊόντα που παράγετε;

Είμαστε μία μελισσοκομική οικογένεια. Όλα αυτά τα χρόνια, με σκληρή δουλειά και αγάπη για τις μέλισσες καταφέραμε να δημιουργήσουμε μια σχέση εμπιστοσύνης με τους πελάτες μας. Έχοντας την ευθύνη όλης της διαδικασίας παραγωγής του μελιού από την κυψέλη στον καταναλωτή, μπορούμε να διασφαλίσουμε την υψηλή ποιότητα και γνησιότητά του μελιού μας.Τα προϊντα μας είναι το γνωστό μέλι Όρος Μαχαιρα (μέλι ανθέων, θυμαρίσιο μέλι και άβραστο μέλι ανθέων) το οποίο μπορείτε να βρείτε σε όλες τις υπεραγορές σε όλη την Κύπρο. Επίσης, παράγουμε και άλλα προϊόντα της μέλισσας όπως βασιλικό πολτό, γύρη, κηρήθρα, κερί μέλισσας και βάμμα πρόπολης τα οποία μπορείτε να βρείτε στη σελίδα μας στο www.orosmaxaira.com. Στην ίδια σελίδα μπορείτε να βρείτε επίσης τη σειρά καλλυντικών μας με βάση τα προϊόντα της μέλισσας (κηραλοιφές, κρέμες προσώπου και σώματος). Τέλος, τον τελευταίο χρόνο λειτουργούμε και το νέο μας μελισσοκομείο το οποίο είναι επισκέψιμο και ο κόσμος μπορεί να έρθει για ξενάγηση, για μελισσοθεραπεία και για εργαστήρια. Γενικότερα, στο μελισσοκομείο μας, ο επισκέπτης μπορεί να περάσει 1 ώρα γεμάτη γνώση και νέες εμπειρίες. Για κρατήσεις μπορείτε να επισκεφτείτε τη σελίδα μας ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 99130092.

2/ Πόσα χρόνια βρίσκεστε στο χώρο της παραγωγής μελιού;

Είμαστε στον χώρο παραγωγής μελιού από το 1983. Κλείνουμε σύντομα 40 χρόνια.

3/ Τι ποιότητας  είναι το κυπριακό μέλι γενικά σε σχέση με τα εισαγόμενα;

Το κυπριακό μέλι γενικότερα είναι υψηλής ποιότητας και αυτό φαίνεται και από τα βραβεία που έχει αποσπάση τα τελευταία χρόνια σε διαγωνισμούς. Το δικό μας μέλι τα τελευταία χρόνια έχει πάρει δύο βραβεία ποιότητας από το London Honey Awards και τον διεθνή οργανισμό ποιότητας τροφίμων ITQI. Το μέλι μας πήρε και στις δύο περιπτώσεις βραβεία ανώτερης γεύσης. Πολύ σημαντικό να τονίσουμε ότι σε αυτούς τους διαγωνισμούς συμμετέχουν μέλια από όλες τις χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο.

4/ Πόσο εμπιστεύεται ο κόσμος την κυπριακή παραγωγή μελιού;

Ο κύπριος εμπιστεύεται το κυπριακό μέλι και το υποστηρίζει. Υπάρχει ακόμη όμως δρόμος να διανύσουμε! Πολύς κόσμος για παράδειγμα, όταν το μέλι κρυσταλλώσει δεν το αγοράζει γιατί το θεωρεί χαμηλότερης ποιότητας. Αυτό είναι τεράστιο λάθος. Ειδικά το κυπριακό μέλι έχει το χαρακτηριστικό να κρυσταλλώνει γρήγορα και ο κόσμος δεν πρέπει να κρίνει αρνητικά το μέλι αυτό. Αντίθετα, η κρυστάλλωση δείχνει ποιότητα στο μέλι.

5/ Το κράτος βρίσκεται δίπλα στον παραγωγό;

Ναι, γενικότερα το κράτος υποστηρίζει σε αρκετές περιπτώσεις τους παραγωγούς μελιού στην Κύπρο. Υπάρχουν βέβαια προβλήματα αλλά αυτό ισχύει σε όλους τους τομείς.

Send this to a friend