Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Εκδήλωση «με ανοιχτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα» στη Λάρνακα
Εκδήλωση «με ανοιχτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα» στη Λάρνακα

Εκδήλωση «με ανοιχτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα» στη Λάρνακα

Εκδήλωση με τίτλο «με ανοικτά πανιά…καράβια γεμάτα χαμόγελα» διοργάνωσε σήμερα στη Λάρνακα ο Παγκύπριος Όμιλος Ναυσιπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Ο.Ν.Α.ΘΑ). 

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα ιδρύματα Αγκαλιά Ελπίδας – Παγκύπρια Οργάνωση Γονέων και φίλων παιδιών με εγκεφαλικές και άλλες παραλύσεις και το Κέντρο Ενηλίκων ΑΜΕΑ «Δικαίωμα Ελπίδας». Χορηγός της εκδήλωσης ήταν η Μαρίνα Λάρνακας.

Τα παιδιά μαζί με τους γονείς και φίλους τους επιβιβάστηκαν σε 8 σκάφη και από την Μαρίνα Λάρνακας σάλπαραν στον κόλπο της Λάρνακας όπου απόλαυσαν το παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων, το Μεσαιωνικό κάστρο και έμαθαν από τους καπετάνιους τα μυστικά της ιστιοπλοΐας.

Πριν από τη θαλάσσια βόλτα πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή στην οποία απηύθυναν χαιρετισμό, εκ μέρους του Δημάρχου Λάρνακας ο Αντιδήμαρχος της πόλης  Ιάσωνας Ιασωνίδης, ο πρόεδρος του Π.Ο.Ν.ΑΘΑ.  Γιώργος Κάζανος, και ο Διευθυντής της Μαρίνας Πάρης Δημητρίου.

Ο Ιάσων Ιασωνίδης Αντιδήμαρχος Λάρνακας σε δηλώσεις του «ευχαρίστησε την Kition Ocean Holdings Ltd που στηρίζει αυτό το γεγονός και τον Όμιλο ΠΟΝΑΘΑΝ που αποδεικνύει σήμερα όπως είπε πως νοιάζεται για την βελτίωση της ποιότητας ζωής αυτών των παιδιών. Ο κ. Ιασωνίδης ανέφερε πως αν όλοι μπορούσαμε να βοηθήσουμε με αυτό τον τρόπο θα είχαμε ένα κόσμο πολύ καλύτερο από ότι έχουμε σήμερα».

Ο Πάρης Δημητρίου Διευθυντής της Μαρίνας Λάρνακας σε δηλώσεις του ανέφερε πως «η διοργάνωση που γίνεται από τον ΠΟΝΑΘΑΝ αγκαλιάζεται από την Λάρνακα Μαρίνα και την Kition Ocean Marina. Η θάλασσα είναι για όλους. Είναι μια αγκαλιά μεγάλη για τα παιδιά και σήμερα δίνουμε το παρών μας μαζί με τον ΠΟΝΑΘΑΝ για αυτή την ενεργεία. Θα είμαστε δίπλα στους συνδέσμους και στους συλλόγους ιστιοπλοΐας σε τέτοιου είδους ενέργειες»  ανέφερε.

Ο Γεώργιος Κάζανος Πρόεδρος του Ομίλου ΠΟΝΑΘΑΝ ανέφερε πως «φέτος καταφέραμε να οργανώσουμε αυτή την εκδήλωση που κάναμε το 2019 παρά το ότι είχαμε δώσει υπόσχεση να την πραγματοποιούμε κάθε χρόνο». «Ελπίζω φέτος τα παιδιά να απολαύσουν όμορφες στιγμές που απόλαυσαν και την προηγούμενη φορά που διοργανώσαμε αυτή την εκδήλωση», πρόσθεσε.

Ακολούθησε γεύμα στη Μαρίνα Λάρνακας όπου τα παιδιά μοιράστηκαν την εμπειρία τους και έκαναν ερωτήσεις στους Καπετάνιους.

Η εκδήλωση είχε ως στόχο να προσφέρει στα παιδιά της οργάνωσης του Ομίλου μια μοναδική εμπειρία και να τα βοηθήσει να εμπνευστούν και να ασχοληθούν περισσότερο με τη θάλασσα.

Send this to a friend