Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Απόπειρα φόνου τελικά η χθεσινή έκρηξη σε αυτοκίνητο τύπου βαν που σημειώθηκε στην Ορόκλινη.

Από τις μέχρι τώρα εξετάσεις, διαφάνηκε ότι ο δράστης ή οι δράστες ήθελαν πάση θυσία νεκρό το θύμα και γι’ αυτό τοποθέτησαν τη βόμβα σε όχημα που μόνο ο ίδιος οδηγεί.

Από την έκρηξη, ο 30χρονος υπέστη σοβαρό τραύμα στο χέρι και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση με την κατάσταση της υγείας του να περιγράφεται ως εκτός κινδύνου, ενώ φαίνεται να πρόλαβε να εξέλθει από το όχημα προτού να συμβούν τα χειρότερα.

Οι Αρχές έχουν ήδη συλλέξει εικόνες από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα στην περιοχή και αναζητούν μαρτυρίες, προκειμένου να εντοπίσουν τους δράστες της απόπειρας.

Την ίδια ώρα, εξετάζουν το ενδεχόμενο ο εκρηκτικός μηχανισμός να πυροδοτήθηκε με τηλεχειριστήριο, με τη συνδρομή πυροτεχνουργών του Αρχηγείου Αστυνομίας για να διαπιστωθεί και το είδος της βόμβας.

“Φως” στην υπόθεση αναμένεται να ρίξει η κατάθεση του 30χρονου προς τους ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας, όταν και εφόσον θα είναι σε θέση να το πράξει.

 

Δύτης που βρισκόταν για κατάδυση στο ναυάγιο «Ζηνοβία» στην θαλάσσια περιοχή Λάρνακας, υπέστη πνευμονικό οίδημα και μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

Το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λάρνακας μόλις έλαβε το μήνυμα ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Ειδικό Σχέδιο «Νέαρχος», κινητοποιώντας σκάφος της Λιμενικής & Ναυτικής Αστυνομίας και ασθενοφόρο της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥπΥ για παραλαβή του στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας.

 

Στο Παττίχειο Δημοτικό Αμφιθέατρο Λάρνακας σήμερα στις 9.00 το βράδυ, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Λάρνακας, έχουμε τη θεατρική παράσταση «Ο ΚΟΥΡΕΑΣ ΤΗΣ ΣΕΒΙΛΛΗΣ» του Μπομαρσέ, με τους Βασίλη Χαραλαμπόπουλο και Φάνη Μουρατίδη. Τη σκηνοθεσία έχει η Σοφία Σπυράτου.

 

Send this to a friend