Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ίσως προσωπικές διαφορές να κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη
Ίσως προσωπικές διαφορές να κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

Ίσως προσωπικές διαφορές να κρύβονται πίσω από την απόπειρα φόνου στην Ορόκλινη

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σε προσωπικές διαφορές ενδεχομένως να οφείλονται τα κίνητρα της  απόπειρας φόνου, που έγινε σήμερα τα ξημερώματα στην Ορόκλινη εναντίον 30χρονου Ρουμάνου, μόνιμου κάτοικου Κύπρου, όταν σημειώθηκε έκρηξη βόμβας στο εν κινήσει αυτοκίνητο, τύπου βαν, που οδηγούσε.

Η έκρηξη σημειώθηκε λίγο πριν από τις έξι το πρωί, μόλις ο οδηγός ξεκίνησε το όχημα και αφού διένυσε μια απόσταση περίπου 500 μέτρων. Ο 30χρονος διακομίσθηκε εσπευσμένα με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, όπου οι επί καθήκοντι γιατροί διαπίστωσαν ότι έφερε σοβαρό τραύμα στο χέρι.

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση, αλλά η κατάσταση της υγείας του είναι εκτός κινδύνου. Η σκηνή αποκλείστηκε από την Αστυνομία και ξεκίνησαν εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστούν τεκμήρια που ενδεχομένως να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης. Στο σημείο μετέβησαν και πυροτεχνουργοί του Αρχηγείου Αστυνομίας, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι η έκρηξη οφειλόταν σε εκρηκτικό μηχανισμό, υψηλής ισχύος, ο οποίος τοποθετήθηκε κάτω από την πόρτα του οδηγού.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Αστυνομίας Χρήστος Ανδρέου δήλωσε ότι οι έρευνες στο σημείο της έκρηξης συνεχίζονται, σε μια προσπάθεια να διαπιστωθεί το είδος του εκρηκτικού μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε και ο τρόπος με τον οποίο πυροδοτήθηκε.

Ανέφερε, επίσης, ότι οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας προσπαθούν να εξασφαλίσουν μαρτυρία που θα βοηθήσει στο ανακριτικό έργο, τόσο από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης της περιοχής, όσο και από άτομα που ενδεχομένως να βρίσκονταν στην περιοχή την ώρα της έκρηξης ή να είδαν κάποια ύποπτη κίνηση.  ​

 

Γρίφος τα κίνητρα

————————— 

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λάρνακας «πονοκεφαλιάζουν» για τα κίνητρα της απόπειρας φόνου, τα οποία δεν έχουν ακόμα διασαφηνιστεί, καθότι, όπως πληροφορηθήκαμε από αστυνομική πηγή, ο 30χρονος Ρουμάνος είναι άτομο που δεν έχει απασχολήσει στο παρελθόν την Αστυνομία.

Εξού και οι ανακριτές δεν αποκλείουν το σενάριο τα κίνητρα των δραστών να οφείλονται σε προσωπικές διαφορές που ενδεχομένως να είχε ο τραυματίας με κάποια άτομα.

Ο 30χρονος ήταν λογοδοσμένος με Κύπρια και την ώρα της έκρηξης μετέβαινε στην εργασία του. Εργάζεται ως υπάλληλος σ’ εταιρεία που εδρεύει στην επαρχία Λάρνακας. Διαμένει με τους γονείς του στην Ορόκλινη.

Οι γονείς του βρίσκονται στην Κύπρο για περισσότερα από 20 χρόνια. Όταν ολοκληρωθεί η χειρουργική επέμβαση και μόλις η κατάσταση της υγείας του το επιτρέπει, ο τραυματίας αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς, η οποία πιθανόν να απαντήσει σε πολλά ερωτήματα των ανακριτών.

​​

Send this to a friend