Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπο 7ήμερη κράτηση οι τρείς στη Λάρνακα για το πιστόλι, σφαίρες και σκληρά ναρκωτικά…
Υπο 7ήμερη κράτηση οι τρείς στη Λάρνακα για το πιστόλι, σφαίρες και σκληρά ναρκωτικά…

Υπο 7ήμερη κράτηση οι τρείς στη Λάρνακα για το πιστόλι, σφαίρες και σκληρά ναρκωτικά…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ένα πιστόλι σε καλή και χρησιμοποιήσιμη κατάσταση, μεγάλο αριθμό σφαιρών, ποσότητες σκληρών ναρκωτικών και ζυγαριές ακριβείας εντοπίστηκαν, μεταξύ άλλων, σε οικίες στην Τερσεφάνου και στην Ορόκλινη στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης που διενήργησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και του επαρχιακού κλιμακίου της ΥΚΑΝ.

Για διευκόλυνση των ανακρίσεων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση ένας 45χρονος Ιρανός και δύο Ελληνοκύπριες, ηλικίας 32 και 35 χρόνων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Αρχηγείου Αστυνομίας, στις οικίες των τριών συλληφθέντων διενεργήθηκαν έρευνες με βάση δικαστικά εντάλματα, έπειτα από αξιολόγηση πληροφοριών.

Στην οικία της 32χρονης βρέθηκαν ένα πιστόλι μαζί με γεμιστήρα που περιείχε έξι σφαίρες, εφτά νάιλον συσκευασίες που περιείχαν 18 γραμμάρια άσπρης κρυσταλλικής ουσίας μεθαμφεταμίνης, άλλα τρία κουτιά που περιείχαν συνολικά 107 σφαίρες, δύο νάιλον σακουλάκια με μικρή ποσότητα κάνναβης και τρεις ζυγαριές ακριβείας.

Στο αυτοκίνητό της εντοπίστηκαν ακόμα τρεις σφαίρες κι ένα σακουλάκι που περιείχε μικρή ποσότητα μεθαμφεταμίνης.

Στην οικία του 45χρονου Ιρανού εντοπίστηκαν δύο νάιλον συσκευασίες που περιείχαν μπεζ κρυσταλλική ουσία μεθαμφεταμίνης βάρους 20 γραμμαρίων, μία άδεια γεμιστήρα πυροβόλου όπλου, δύο ζυγαριές ακριβείας οι οποίες έφεραν ίχνη μεθαμφεταμίνης και μεγάλος αριθμός συνταγογραφούμενων φαρμακευτικών χαπιών.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε και σε διαμέρισμα που ανήκει στον 45χρονο, βρέθηκαν ακόμα δύο ζυγαριές ακριβείας καθώς και άλλα αντικείμενα που περιείχαν ίχνη μεθαμφεταμίνης. Εξάλλου, στην οικία της 35χρονης εντοπίστηκαν τέσσερις νάιλον συσκευασίες, που περιείχαν μικρή ποσότητα άσπρης κρυσταλλικής ουσίας μεθαμφεταμίνης. Και τα τρία πρόσωπα συνελήφθησαν για αυτόφωρα αδικήματα.

Οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την εφταήμερη κράτησή τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Εναντίον τους εξετάζονται αδικήματα παράνομης κατοχής ναρκωτικών, κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα, κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου κι εκρηκτικών υλών και κυκλοφορίας φαρμακευτικού προϊόντος χωρίς άδεια.

Η Αστυνομία εκτιμά ότι και οι τρεις ύποπτοι ασχολούνταν συστηματικά με την προμήθεια ναρκωτικών, εξού και οι ζυγαριές ακριβείας που κατασχέθηκαν από τις οικίες τους.

Όλα τα κατασχεθέντα στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Όσον αφορά το πιστόλι που βρέθηκε στην οικία της 32χρονης Ελληνοκύπριας, εξετάζεται κατά πόσο χρησιμοποιήθηκε ή επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί για κάποια εγκληματική ενέργεια. Οι ύποπτοι αναμένεται να ανακριθούν διεξοδικά σε σχέση με την ανεύρεση οπλισμού, σφαιρών και ναρκωτικών ουσιών στις οικίες τους.

 

Send this to a friend