Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Υπόθεση κατασκοπευτικού βαν: Δικαστική αυλαία χωρίς ενόχους
Υπόθεση κατασκοπευτικού βαν: Δικαστική αυλαία χωρίς ενόχους

Υπόθεση κατασκοπευτικού βαν: Δικαστική αυλαία χωρίς ενόχους

«Έπεσε και επίσημα η αυλαία» της υπόθεσης σε βάρος των επτά μελών της Αστυνομίας, για οποιαδήποτε σύνδεση με το πολυσυζητημένο κατασκοπευτικό βαν.

Όλα ξεκίνησαν τον Αύγουστο του 2020, όταν ανακριτής της υπηρεσίας εσωτερικού ελέγχου της Αστυνομίας, εξασφάλισε ένταλμα έρευνας σε βάρος των εν λόγω προσώπων, έπειτα από απόρρητη πληροφορία που έφτασε στο γραφείο του.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την έναρξη της υπόθεσης, δεν προέκυψε κανένα πειθαρχικό ή ποινικό αδίκημα σε βάρος των επτά μελών της δύναμης.

Απόφαση Δικαστηρίου
Όλες οι αναφορές που γίνονται για τον αιτητή είναι γενικόλογες και αόριστες. Τα παρουσιαζόμενα ως στοιχεία εμπλοκής δεν είναι παρά απόψεις υπό μορφή κατάληξης και δεν περιέχουν καμία λεπτομέρεια που θα έδιδε, ας μου επιτραπεί η έκφραση, σάρκα και οστά στον ισχυρισμό.

Μετέωρες έμειναν και οι καταγγελίες, για έμμεση και άμεση σχέση 3 εκ των κατηγορούμενων, στην υπόθεση του κατασκοπευτικού βαν και διαρροή πληροφοριών της Αστυνομίας.

Γιάννης Πολυχρόνης – Ποινικολόγος της Υπόθεσης
Οι ισχυρισμοί που υπήρξαν διαφάνηκε πως ήταν ανυπόστατοι, απλοί ισχυρισμοί, απλές υποψίες οι οποίες δε στηρίζονταν σε κανένα αποδειχτικό στοιχείο. Το Δικαστήριο από την αρχή ακύρωσε όλα τα εντάλματα.

«Προφίλ» υπόπτων

Επρόκειτο για επτά μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούσαν σε νευραλγικά πόστα, όπως το Τμήμα Καταπολέμησης Εγκλημάτων, σε επαρχιακά τμήματα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, σε Δικανικά Εργαστήρια του Σώματος και σε υπηρεσίες που σχετίζονταν με τον κλάδο των πληροφοριών.

Γιάννης Πολυχρόνης – Ποινικολόγος της Υπόθεσης
Επέστρεψαν στη δουλειά αλλά σε πολύ διαφορετικά πόστα και μέχρι σήμερα είναι μετατεθημένοι…

Υπενθυμίζεται ότι τα 7 μέλη της δύναμης, είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα για την περίοδο δύο μηνών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend