Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Βαρύ το τίμημα στον μολώχ της ασφάλτου στην ελ. Αμμόχωστο
Βαρύ το τίμημα στον μολώχ της ασφάλτου στην ελ. Αμμόχωστο

Βαρύ το τίμημα στον μολώχ της ασφάλτου στην ελ. Αμμόχωστο

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Ασταμάτητα ρέει το ανθρώπινο αίμα στην άσφαλτο. Η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου πληρώνει βαρύ τίμημα στον μολώχ της ασφάλτου, αφού κατά το πρώτο εξάμηνο του 2022 συνέβησαν έξι θανατηφόρα δυστυχήματα στην επαρχία με ισάριθμα θύματα.

Τελευταίο θύμα της ασφάλτου είναι ο Γιώργος Κορωνίδης, 35 χρόνων, από το Παραλίμνι. Ενεπλάκη σε οδική σύγκρουση αργά το απόγευμα της Τετάρτης (29/6) στην οδό Κοραή, στο Παραλίμνι, όταν η μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού που οδηγούσε συγκρούστηκε, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από την Αστυνομία, με αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε 36χρονη, κάτοικος Παραλιμνίου, με κατεύθυνση προς κυκλικό κόμβο Δερύνειας – Παραλιμνίου.

Το δυστύχημα συνέβη στην προσπάθεια της 36χρονης οδηγού να στρίψει δεξιά για να εισέλθει στο χώρο διαμονής της, με αποτέλεσμα ν’ ανακόψει την πορεία της μοτοσικλέτας που οδηγούσε από την αντίθετη κατεύθυνση ο άτυχος Κορωνίδης. Από την σύγκρουση, ο μοτοσικλετιστής εκτινάχθηκε στην άσφαλτο και τραυματίστηκε σοβαρά.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 35χρονος φορούσε προστατευτικό κράνος. Λόγω της σφοδρής σύγκρουσης, η μοτοσικλέτα του 35χρονου μοιράστηκε στα δύο και το πισινό της μέρος προσέκρουσε σε δεύτερο όχημα, το οποίο ακολουθούσε το αυτοκίνητο της 36χρονης.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, όπου διασωληνώθηκε και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών γύρω στις 2 σήμερα τα ξημερώματα υπέκυψε στα τραύματά του.

Στην 36χρονη οδηγό του αυτοκινήτου διενεργήθηκε προκαταρτικός έλεγχος αλκοόλ με μηδενική ένδειξη. Αφέθηκε ελεύθερη μέχρι την ολοκλήρωση των εξετάσεων.

Ο Κορωνίδης ήταν ελεύθερος, χωρίς παιδιά, και διέμενε με τους γονείς του. Εργαζόταν ως νοσηλευτής στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Την ώρα του δυστυχήματος είχε σχολάσει από την εργασία του κι επέστρεφε στο σπίτι του.

«Μαύρος» Ιούνιος

—————————-

Το τελευταίο δυστύχημα στο Παραλίμνι ήταν το 11ο θανατηφόρο που συμβαίνει ανά το παγκύπριο μόνο τον φετινό Ιούνιο, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό στην ηγεσία της Αστυνομίας και στο αρμόδιο υπουργείο.

Είναι το τρίτο θανατηφόρο που συμβαίνει τον Ιούνιο στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αφού είχαν προηγηθεί στις 11 Ιουνίου το δυστύχημα κατά το οποίο έχασε τη ζωή του ο επίσης μοτοσικλετιστής Ανδρέας Χατζηφιλίππου παρά την Βιομηχανική Περιοχή Σωτήρας και στις 12 του μήνα όταν σκοτώθηκε 68χρονος Ισραηλινός τουρίστας, ο οποίος επέβαινε ηλεκτρικό σκούτερ στο δρόμο Αγίας Νάπας – Αγίας Θέκλας.

Από την αρχή του χρόνου συνέβησαν 22 θανατηφόρες οδικές συγκρούσεις ανά το παγκύπριο με 24 θύματα…

Send this to a friend