Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ο Δήμαρχος Λευκάρων στους χώρους πρασίνου του δήμου του
Ο Δήμαρχος Λευκάρων στους χώρους πρασίνου του δήμου του

Ο Δήμαρχος Λευκάρων στους χώρους πρασίνου του δήμου του

Μετά από επιτόπια επίσκεψη του Δημάρχου Λευκάρων κ. Σοφοκλή Σοφοκλέους στους ανοικτούς χώρους «πρασίνου» που ο Δήμος έχει δημιουργήσει με μοναδικό στόχο την διευκόλυνση των Δημοτών, διαπίστωσε για άλλη μια φορά μετά λύπης του τα ακόλουθα αναφέροντας:

“Στην περιοχή «Αρχάγγελος» που έχει δημιουργηθεί για την εναπόθεση κλαδεμάτων και δυτικά του αθλητικού κέντρου «πράσινο» σημείο για ανακύκλωση ( χαρτί, πλαστικά. Γυαλί )εξαιρούνται οικιακά απόβλητα, κλαδέματα και ηλεκτρικές συσκευές έχουν μετατραπεί σε σκουπιδότοπους.

Παρότι η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει και επιβάλλει την τοποθέτηση ανακυκλώσιμων υλικών μόνο σε αδειοδοτημένους χώρους, ο Δήμος έλαβε σοβαρά υπόψη τις δυσκολίες και την απόσταση των χώρων πρασίνου που είναι σχετικά μακριά και δημιούργησε τους υπό αναφορά ανοικτούς χώρους εντός Δημοτικών ορίων του Δήμου.

Μια προσπάθεια ουσιαστικής διευκόλυνσης των Δημοτών μας.

Θα ήταν παράλειψη μου να μην σας ενημερώσω ξανά ( έχει ενημερωθεί το Δημοτικό Συμβούλιο ) ότι τα κόστη διαχείρισης των 2 υπό αναφορά χώρων είναι περί τα €1000 – €2000 μηνιαίως. Για την σημερινή κατάσταση ( μπάζα, ελαστικά, άχρηστα υλικά, σκουπίδια ) τα κόστη καθαριότητας είναι αυξημένα.

Ζητώ, απαιτώ απ΄ όλους όπως στηρίξουμε και «περιφρουρήσουμε» την προσπάθεια μας που πρέπει να είναι συλλογική με στόχο πρώτα και πάνω απ΄ όλα την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την εξοικονόμηση – σωστή διαχείριση των οικονομικών πόρων του Δήμου.
Η περιβαλλοντική και αισθητική ρύπανση δεν μπορεί να συνεχιστεί με την ανοχή – την σιωπή και την αδράνεια μας.

Στόχος των αποφάσεων μας είναι να μην επηρεάσουμε την στήριξη της προσπάθειας για ανακύκλωσης που είναι αναγκαία, επιβαλλόμενη και που σέβεται το περιβάλλον.
Λαμβάνοντας υπόψη τα πιο πάνω και σε μια τελευταία προσπάθεια διατήρησης των χώρων «Πρασίνου» ανακοινώνω τα ακόλουθα:

(1) Ο ανοικτός χώρος «πρασίνου» δυτικά του Αθλητικού Κέντρου θα λειτουργεί καθημερινά από τις 7:00 π.μ. μέχρι 2:00 μ.μ.
(2) Οι Δημότες παρακαλώ να απευθύνονται στην Υπηρεσία του Δήμου στα τηλέφωνα 24342422,24333500.
(3) Η τοποθέτηση ανακυκλώσιμων υλικών θα γίνεται παρουσία εξουσιοδοτημένου υπαλλήλου του Δήμου.
(4) Το Σάββατο θα είναι ανοικτός ο χώρος μόνο μετά από επικοινωνία με την Υπηρεσία του Δήμου.
Ο χώρος στην περιοχή «Αρχάγγελος» θα λειτουργεί με την ίδια πιο πάνω διαδικασία μόνο για τοποθέτηση κλαδεμάτων.

Επίσης κάθε Τετάρτη μετά την ανακύκλωση θα γίνεται περισυλλογή κλαδεμάτων με την προϋπόθεση επικοινωνίας για καλύτερο προγραμματισμό με την υπηρεσία του Δήμου.

Απευθύνομαι σε όλους τους Δημότες να στηρίξουν αυτή τη νέα αλλά και τελευταία προσπάθεια για συνέχιση λειτουργίας των «πράσινων» σημείων.

Η περιβαλλοντική συνείδηση δεν επιβάλλεται. Χρειάζεται ατομική και συλλογική ευθύνη αλλά και διαρκή εκπαίδευση.

Παρακαλώ κάθε ενεργό πολίτη, Υπηρεσία του Δήμου, Δημοτικό Συμβούλιο, Αστυνομία, Πυροσβεστική όπως επικοινωνούν με τα γραφεία του Δήμου, τους εξουσιοδοτημένους εργαζόμενους από το Υπουργείο Γεωργίας, την Υπηρεσία Περιβάλλοντος όταν πολίτες παραβιάζουν την νομοθεσία και δεν σέβονται το περιβάλλον”.

Send this to a friend