Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Υπόθεση βιασμού και άσεμνης επίθεσης, διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας, εναντίον 30χρονου αιτητή πολιτικού ασύλου από τη Σιέρα Λεόνε, ο οποίος διαμένει μαζί με άλλους ομοεθνείς του σε πολυκατοικία στη Λάρνακα.

Τον 30χρονο κατήγγειλε γυναίκα που συγκατοικεί μαζί του.

Ο ύποπτος συνελήφθη για διευκόλυνση των ανακρίσεων και οδηγήθηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο διέταξε την οκταήμερη κράτησή του.

 

Νέο ρατσιστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή διευθυντή γυμνασίου στη Λάρνακα καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, την ίδια ώρα που η τοπική σχολική εφορεία και το επαρχιακό γραφείο Παιδείας διερευνούν το συμβάν.

Πρόκειται για τον ίδιο εκπαιδευτικό, για τον οποίο είχε γίνει και πέρσι καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος μαθήτριας αφρικανικής καταγωγής.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε κατά την τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν παρευρισκόμενοι γονείς ο διευθυντής αρνήθηκε να δοθεί απολυτήριο σε 15χρονο μαθητή, από τη Συρία, με το αιτιολογικό ότι ήταν αξύριστος και το κούρεμά του δεν άρμοζε σε μαθητή.

Οι γονείς του μαθητή αντέδρασαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται, με αποτέλεσμα η τελετή αποφοίτησης να συνεχιστεί στην παρουσία ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας και στην παρουσία αστυνομικών από το Τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, τους οποίους κάλεσε ο ίδιος ο διευθυντής προφανώς για λόγους ασφαλείας.

Επικοινωνήσαμε με τον  πρόεδρο της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας, ο οποίος μας επιβεβαίωσε το εν λόγω περιστατικό σημειώνοντας πως η σχολική εφορεία διερευνά το όλο συμβάν και ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες σε βάρος του συγκεκριμένου διευθυντή.

 

Σήμερα και αύριο, το Δημοτικό Συμβούλιο Νεολαίας Αθηένου θα φιλοξενήσει την 5η διακρατική συνάντηση του Δικτύου Πόλεων.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το τοπικό περιβάλλον και να έρθουν σε επαφή με τους νέους της Αθηένου.

To συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι ένα Δίκτυο οκτώ ευρωπαϊκών πόλεων που προωθεί τις αξίες και τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας, με σκοπό οι νέοι να γίνουν πρεσβευτές στις πόλεις τους.

Συνολικά θα πραγματοποιηθούν οκτώ διακρατικές συναντήσεις.

 

 

 

 

Send this to a friend