Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Φυτώριο παραγωγής κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία
Φυτώριο παραγωγής κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία

Φυτώριο παραγωγής κάνναβης ανακάλυψε η αστυνομία

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Σ’ ένα σύγχρονο φυτώριο παραγωγής κάνναβης μετέτρεψε την οικία του 39χρονος, στο Παραλίμνι. Μετά από έφοδο που διενήργησαν μέλη της ΥΚΑΝ Αμμοχώστου, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός υπό καλλιέργεια φυτών κάνναβης, ποσότητα μαριχουάνας καθώς και ειδικός εξοπλισμός, τελευταίας τεχνολογίας, που χρησιμεύει στην καλλιέργεια φυτών.

Οι ανακριτές εκτιμούν ότι ο 39χρονος διατηρούσε το παράνομο φυτώριο για δική του χρήση, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν το ενδεχόμενο ο ύποπτος να προμήθευε ναρκωτικές ουσίες και σε άλλα πρόσωπα.

Συγκεκριμένα, αξιολογώντας πληροφορίες, η Αστυνομία διενήργησε το απόγευμα της Τρίτης έρευνα, με δικαστικό ένταλμα, στο σπίτι του 39χρονου, όπου σε συγκεκριμένους χώρους εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 16 υπό καλλιέργεια φυτά κάνναβης, ύψους από πέντε μέχρι 70 εκατοστά, πέντε αποξηραμένα στελέχη φυτού κάνναβης, έξι γλάστρες στις οποίες υπήρχαν κορμοί φυτού κάνναβης, μικρή ποσότητα κάνναβης βάρους περίπου 30 γραμμαρίων, ένας μύλος αλέσεως καθώς και ειδικός εξοπλισμός που χρησιμεύει στην καλλιέργεια φυτών κάνναβης.

Όλα τα κατασχεθέντα μεταφέρθηκαν για περαιτέρω εξιδεικευμένες εξετάσεις. Ο 39χρονος οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ, όπου ανακρινόμενος έδωσε τους δικούς του ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται. Η Αστυνομία αναζητεί τυχόν συνεργάτες του, λόγω και του μεγάλου αριθμού φυτών κάνναβης που κατασχέθηκαν από το σπίτι του.

Οι ανακριτές της υπόθεσης δεν αποκλείουν την πιθανότητα ο ύποπτος να διοχέτευε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες και σε άλλα πρόσωπα εξασφαλίζοντας οικονομικά οφέλη.

Τέθηκε υπό κράτηση με διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου, στο Παραλίμνι, μέχρι να συμπληρωθεί το ανακριτικό έργο.

Εναντίον του διερευνώνται αδικήματα που αφορούν καλλιέργεια φυτών κάνναβης και κατοχής ναρκωτικών με σκοπό την προμήθεια σε άλλα πρόσωπα.  Ο 39χρονος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Send this to a friend