Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Σε αυτούς τους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από Πέμπτη, 30 Ιουνίου
Σε αυτούς τους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Σε αυτούς τους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από Πέμπτη, 30 Ιουνίου

Τους χώρους που θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από την Πέμπτη υπενθύμισε μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση ο Σύμβουλος του Υπουργού Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου. Εξήγησε επίσης τη διαφορά στο πλαφόν στην τιμή των 5 self tests με εκείνη του ενός που έχει οριστεί στα 6 ευρώ και στο 1,70 αντίστοιχα.

Όπως είπε, οφείλεται στους προμηθευτές καθώς διαφέρει η τιμή με την οποία δίνονται στα φαρμακεία. Σχετικά με το πως θα διαπιστώσουμε αν είναι παράτυπη η συσκευασία του ενός self test, είπε ότι θα πρέπει να είναι εργοστασιακή η συσκευασία, ούτε να δίνονται σε σακουλάκι, ούτε ξεχωριστά τα αναλώσιμα. Σε άλλη περίπτωση, θα δοθούν τηλέφωνα για καταγγελίες.

Από αύριο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε άλλους τρεις χώρους. Έτσι από την Πέμπτη, θα πρέπει να φέρουμε μάσκα σε:

φαρμακεία
κλινικά εργαστήρια
σημεία δειγματοληψίας
νοσοκομεία
οίκους ευγηρίας
κλειστές δομές
χώρους παροχής υπηρεσιών υγείας
μέσα μαζικής μεταφοράς
Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι δεν θα χρειαστεί να μιλάμε για επαναφορά μέτρων τις επόμενες ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε:

α) από τις 30 Ιουνίου 2022, την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες σε Φαρμακεία, κλινικά εργαστήρια, καθώς επίσης και σε άτομα που επισκέπτονται σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια εξέτασης για τη νόσο COVID-19.

Υπενθυμίζεται ότι προστατευτική μάσκα φέρουν υποχρεωτικά οι εργαζόμενοι και οι επισκέπτες άνω των 12 ετών σε νοσοκομεία, οίκους ευγηρίας, κλειστές δομές ευπαθών ομάδων, εξωτερικά ιατρεία νοσηλευτηρίων, ιατρεία, ιατρικά κέντρα, κέντρα αποκατάστασης και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Συστήνεται η χρήση προστατευτικής μάσκας σε χώρους συγχρωτισμού (εσωτερικοί χώροι, χώροι κοινωνικών εκδηλώσεων) σε άτομα που εμπίπτουν στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, και σε άτομα που συναναστρέφονται με άτομα υψηλού κινδύνου.
β) από τις 30 Ιουνίου 2022, τη μείωση της ανώτατης τιμής χρέωσης (πλαφόν) για μοριακή εξέταση για τη νόσο SARS-COV- 2 από 50 σε 30 ευρώ.

γ) από τις 4 Ιουλίου 2022, όπως η ανώτατη τιμή χρέωσης για τα τεστ αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (self-test) για την νόσο COVID-19, καθορίζεται σε €1,70 ανά τεμάχιο.

Υπενθυμίζεται ότι η ανώτατη τιμή χρέωσης της συσκευασίας των 5 τεστ αυτοδιάγνωσης είναι στα 6 ευρώ.
δ) την παράταση όλων των υφιστάμενων μέτρων μέχρι και τις 31 Ιουλίου 2022.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend