Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Σάλος στην τελετή αποφοίτησης γυμνασίου στη Λάρνακα για ρατσιστική συμπεριφορά Διευθυντή
Σάλος στην τελετή αποφοίτησης γυμνασίου στη Λάρνακα για ρατσιστική συμπεριφορά Διευθυντή

Σάλος στην τελετή αποφοίτησης γυμνασίου στη Λάρνακα για ρατσιστική συμπεριφορά Διευθυντή

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Νέο ρατσιστικό επεισόδιο με πρωταγωνιστή διευθυντή γυμνασίου στη Λάρνακα καταγγέλλουν αγανακτισμένοι γονείς, την ίδια ώρα που η τοπική σχολική εφορεία και το επαρχιακό γραφείο Παιδείας διερευνούν το συμβάν.

Πρόκειται για τον ίδιο εκπαιδευτικό, για τον οποίο είχε γίνει και πέρσι καταγγελία για ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος μαθήτριας αφρικανικής καταγωγής.

Το νέο επεισόδιο σημειώθηκε κατά την τελετή αποφοίτησης των τελειόφοιτων μαθητών του γυμνασίου, το βράδυ της Τρίτης (28/6).

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν γονείς οι οποίοι παρευρίσκονταν στην τελετή αποφοίτησης, ο διευθυντής αρνήθηκε να δοθεί απολυτήριο σε 15χρονο μαθητή, από τη Συρία, με το αιτιολογικό ότι ήταν αξύριστος και το κούρεμά του δεν άρμοζε σε μαθητή… Όταν, λοιπόν, ο επικεφαλής του εκπαιδευτικού προσωπικού του γυμνασίου αρνήθηκε να δώσει απολυτήριο στον 15χρονο, οι γονείς αντέδρασαν και άρχισαν να διαμαρτύρονται. Ακολούθησαν λεκτικές αντεγκλήσεις σ’ έντονο ύφος μεταξύ γονέων, διευθυντή και καθηγητών, μ’ επακόλουθο η τελευτή αποφοίτησης να έχει άδοξο τέλος.

Όπως πληροφορούμαστε, λόγω των κακών σχέσεων που διατηρεί ο συγκεκριμένος διευθυντής με κάποιους από τους γονείς, η τελετή αποφοίτησης έγινε στην παρουσία ιδιωτικών φρουρών ασφαλείας και στην παρουσία αστυνομικών από το τμήμα Μικροπαραβάσεων της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, τους οποίους κάλεσε ο ίδιος ο διευθυντής προφανώς για λόγους ασφαλείας. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ, μετά το πέρας της τελετής αποφοίτησης, ο διευθυντής μετέβη στο σπίτι του με τη συνοδεία περιπολικών της Αστυνομίας…

Κατά την περσινή σχολική χρονιά είχαν γίνει γραπτές καταγγελίες σε βάρος του ίδιου διευθυντή στο Υπουργείο Παιδείας για ρατσιστικές συμπεριφορές εναντίον αλλοδαπών μαθητών ή μαθητριών, χωρίς όμως να έχει ληφθεί οποιοδήποτε πειθαρχικό μέτρο εναντίον του.

Τι λέει η Σχολική Εφορεία

————————————– 

Κληθείς από την εφημερίδα μας να σχολιάσει το περιστατικό, ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λάρνακας Πέτρος Χρυσοστόμου επιβεβαίωσε την αναστάτωση που προκλήθηκε κατά την τελετή αποφοίτησης στο γυμνάσιο, σημειώνοντας πως η σχολική εφορεία διερευνά το όλο συμβάν.

«Η ενημέρωση που έχουμε είναι πως όντως όταν ήλθε η σειρά του μαθητή για να παραλάβει το απολυτήριό του, λόγω της εμφάνισής του δεν του δόθηκε το απολυτήριο, με αποτέλεσμα να προκληθεί μία γενική αναστάτωση ανάμεσα στους παρευρισκόμενους και η τελετή να διακοπεί», σημείωσε ο κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος πρόσθεσε πως η Σχολική Εφορεία Λάρνακας διεξάγει έρευνα, έτσι ώστε να έχει μία ξεκάθαρη εικόνα για το τι επακριβώς έχει συμβεί.

Ο Π. Χρυσοστόμου επιβεβαίωσε, επίσης, ότι δεν είναι η πρώτη φορά που γίνονται καταγγελίες σε βάρος του συγκεκριμένου διευθυντή, καθότι, όπως είπε, και κατά την περσινή σχολική χρονιά είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με μαθήτρια αφρικανικής καταγωγής κατά την φωτογράφηση των μαθητών. Συγκεκριμένα, στην μαθήτρια δεν επετράπη να φωτογραφηθεί με τους υπόλοιπους συμμαθητές της λόγω της κόμμωσής της…

Send this to a friend