Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Λάρνακα: Και τι δεν σκαρφίστηκε για να “αρπάξει” χρήματα – Τα έπαιρνε και εξαφανιζόταν
Λάρνακα: Και τι δεν σκαρφίστηκε για να “αρπάξει” χρήματα – Τα έπαιρνε και εξαφανιζόταν

Λάρνακα: Και τι δεν σκαρφίστηκε για να “αρπάξει” χρήματα – Τα έπαιρνε και εξαφανιζόταν

Τέσσερις υποθέσεις εναντίον άνδρα ηλικίας 49 ετών από τη Λεμεσό, που αφορούν απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις από τρεις ηλικιωμένους και μια νεαρή κοπέλα στην επαρχία Λάρνακας, διερευνούν το ΤΑΕ και οι Αστυνομικοί Σταθμοί Κοφίνου, Κιτίου και Αραδίππου.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο ανώτερος υπαστυνόμος Χάρης Χατζηγιασεμή εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας στις 20 Μαϊου καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας από κοπέλα, μουσικό στο επάγγελμα, ότι στις 18 του μήνα, άγνωστο άτομο της απέσπασε το ποσό των 160 ευρώ. «Σύμφωνα με την καταγγελία ο άγνωστος παρουσιάστηκε ως παραγωγός ταινίας και της ζήτησε να συνεργαστούν, δηλαδή να τραγουδήσει στην συγκεκριμένη ταινία», είπε.

Πρόσθεσε ότι «ο άγνωστος με τον ισχυρισμό πως είχε ξεχάσει το πορτοφόλι του στη Λεμεσό, ανέφερε στην κοπέλα ότι έπρεπε να παραλάβει τα σκηνικά της ταινίας από το αεροδρόμιο Λάρνακας, με αποτέλεσμα να καταφέρει να της πάρει τα χρήματα. Ωστόσο από τότε η κοπέλα δεν είχε καμιά επικοινωνία μαζί του».

Σε δεύτερη περίπτωση «στις 16 Ιουνίου καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου, από ηλικιωμένο, ότι στις 3 του μήνα, άγνωστος άνδρας μετέβη στο σπίτι του, που βρίσκεται σε απομονωμένη περιοχή της Κοινότητας Αγίου Θεοδώρου της επαρχίας Λάρνακας και του ζήτησε 50 ευρώ για να βάλει καύσιμα στο αυτοκίνητο του, ισχυριζόμενος ότι η πιστωτική του κάρτα δεν λειτουργούσε. Ο άγνωστος ανέφερε στον ηλικιωμένο ότι θα του επέστρεφε τα χρήματα την επόμενη μέρα, δίνοντας μάλιστα και το κινητό του τηλέφωνο»

Ο ηλικιωμένος σύμφωνα με την καταγγελία του «επικοινώνησε με τον συγκεκριμένο αριθμό αρκετές φορές και μόνο ύστερα από δύο περίπου εβδομάδες, ο ύποπτος απάντησε και του ζήτησε χρόνο για να του πληρώσει τα 50 ευρώ. Στη συνέχεια, σύμφωνα με την καταγγελία του ηλικιωμένου, ο ύποπτος δεν απάντησε ξανά στο τηλέφωνο».

Ο κ. Χατζηγιασεμή πρόσθεσε πως «σε άλλη περίπτωση και συγκεκριμένα στις 20 Ιουνίου, συνταξιούχος άνδρας κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, ότι το απόγευμα της 18ης του μήνα, άγνωστος μετέβη στο σπίτι του και κατάφερε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 150 ευρώ. Σύμφωνα με την καταγγελία του συνταξιούχου η περιγραφή του άγνωστου άνδρα προσομοίαζε με τις καταγγελίες που έγιναν στο ΤΑΕ Λάρνακας και στον  Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου».

Εξάλλου «στις 20 Ιουνίου ηλικιωμένο άτομο που κατοικεί στον προσφυγικό συνοικισμό Κόκκινες, κατήγγειλε στον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου, ότι παρέδωσε το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ, σε άγνωστο άνδρα με την υπόσχεση να του τα επιστρέψει».

Συγκεκριμένα, ανέφερε, «ο άνδρας επισκέφθηκε τον ηλικιωμένο στο σπίτι του και του ανέφερε πως γνωρίζει κάποιους φίλους του, χρησιμοποιώντας μάλιστα υπαρκτά ονόματα που είναι συγχωριανοί του (από το κατεχόμενο χωριό Λύση) και ότι χρειαζόταν 150 ευρώ για να βάλει φακελάκι σε γάμο που γινόταν στην περιοχή Κιτίου, αφού η πιστωτική του κάρτα δεν λειτουργούσε».

Σύμφωνα πάντοτε με την καταγγελία, ο ηλικιωμένος «πείστηκε από τον άγνωστο ότι θα του επέστρεφε τα χρήματα, ωστόσο από τότε, αυτός δεν επικοινώνησε μαζί του».

Ο κ. Χατζηγιασεμή ανέφερε επίσης πως «εναντίον του 49χρονου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για παρόμοιας φύσης αδικήματα και σε άλλες επαρχίες. Ο άνδρας συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από μέλη της ΑΔΕ Πάφου και το Δικαστήριο, την Παρασκευή 24 Ιουνίου εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για δύο μέρες. Χθες Τρίτη ο 49χρονος παρουσιάστηκε εκ νέου στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου όπου κατηγορήθηκε για παρόμοιας φύσης αδικήματα».

Το Δικαστήριο Πάφου «όρισε την Παρασκευή 1η Ιουλίου ως ημερομηνία για να απαντήσει ο ύποπτος στις κατηγορίες. Ακολούθως ο 49χρονος επανασυνελήφθη από μέλη της ΑΔΕ Λάρνακας και τέθηκε υπό κράτηση. Σήμερα ο ύποπτος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας όπου η Αστυνομία καταχώρησε εναντίον του 4 συνολικά υποθέσεις».

Το Δικαστήριο όρισε την 6η Ιουλίου ως ημερομηνία για να απαντήσει ο 49χρονος στην κατηγορία της απόσπασης περιουσίας με ψευδείς παραστάσεις,  ενώ μέχρι τότε διέταξε όπως παραμείνει ελεύθερος.

Τις υποθέσεις διερευνούν το ΤΑΕ Λάρνακας και οι Αστυνομικοί Σταθμοί, Κοφίνου, Κιτίου και Αραδίππου.

Send this to a friend