Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα σχέδια με τους νέους χρωματισμούς, που θα εφαρμοστούν στις οικοδομές, κατά μήκος της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στην τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Πρόκειται για τα έργα βελτίωσης αναφορικά με τις προσόψεις όλων των υποστατικών, που προγραμματίζονται να ξεκινήσουν σύντομα και τα οποία θα καλύψουν την περιοχή από το Μεσαιωνικό Κάστρο μέχρι το σημείο, όπου αρχίζει η λεωφόρος Τάσου Μητσόπουλου.

Τα σχέδια που φανερώνουν το πώς θα διαμορφωθεί μελλοντικά η παραλιακή οδός Πιαλέ Πασά είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά. «Η οδός Πιαλέ Πασιά δεν είναι μόνο η βιτρίνα της Λάρνακας, αλλά και της Κύπρου γενικότερα. Όπως είναι γνωστό, οι χρωματισμοί επιλέγηκαν από ομάδα καλλιτεχνών και αρχιτεκτόνων.

Το συνολικό κόστος του έργου θα φθάσει το 1,1 εκατομμύριο ευρώ και οι εργασίες υπολογίζεται να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο. Θα έχουν διάρκεια 14 μήνες.

 

Μία καινούργια πρωτοποριακή μέθοδο θέτει σ’ εφαρμογή η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας με στόχο την προσέλκυση ειδικού τουρισμού.

Όσοι ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το ξακουστό ναυάγιο «Ζηνοβία», αλλά και τα υπόλοιπα σημαντικά σημεία καταδυτικού ενδιαφέροντος της επαρχίας μας πλέον θα μπορούν να το κάνουν μέσω μιας τρισδιάστατης εικονικής εμπειρίας κατάδυσης.

Όπως ανακοίνωσε η ΕΤΑΠ, τα πιο σημαντικά καταδυτικά σημεία ήδη έχουν χαρτογραφηθεί, προσφέροντας μία μοναδική ευκαιρία σε δύτες και όχι μόνο να περιηγηθούν στον βυθό της Λάρνακας.

Πρόκειται για ακόμη ένα πρωτοποριακό εργαλείο, που ετοίμασε η (ΕΤΑΠ), με στόχο την προσέλκυση ειδικού τουρισμού.

 

Η ξεκαρδιστική θεατρική παράσταση «Εκλέψαν τη Στετέ μας» από το Θέατρο Γέλιου του Κώστα Σχοινιού έρχεται σήμερα στις 8:30 στο Παττίχειο Θέατρο “Σκάλα” στη Λάρνακα, με τους Όλγα Ποταμίτου, Κώστα Σχοινιού, Μαρία Φιακά, Βαγγέλη Ιωάννου, Ερμιόνη Κωμοδρόμου, και Καλλισθένη Παπαδούρη.

Κείμενο και σκηνοθεσία Κώστας Σχοινιού.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Send this to a friend