Home ΛΑΡΝΑΚΑ Βίκτωρ Μαντοβάνη: “Τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας”
Βίκτωρ Μαντοβάνη: “Τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας”

Βίκτωρ Μαντοβάνη: “Τα τουριστικά πλεονεκτήματα της Λάρνακας”

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τρεις είναι, σύμφωνα με τον επίτιμο πρόεδρο του Παγκύπριου Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου Βίκτωρ Μαντοβάνη, οι βασικοί λόγοι για τους οποίους η φετινή καλοκαιρινή τουριστική κίνηση στη Λάρνακα κινείται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα, ελαφρώς πιο κάτω σε αριθμούς διανυκτερεύσεων σε σύγκριση με το 2019, η οποία χαρακτηρίστηκε ως μία από τις καλύτερες τουριστικές σεζόν παγκυπρίως των τελευταίων χρόνων.

Μιλώντας στην εφημερίδα μας, ο Βίκτορ Μαντοβάνη, ο οποίος κουβαλά εμπειρίες πολλών χρόνων στα τουριστικά δρώμενα της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα, ανέφερε ότι η πόλη του Ζήνωνα ουδέποτε στηριζόταν αποκλειστικά στην αγγλική ή τη ρωσική αγορά (τουλάχιστον όχι στο βαθμό που στηριζόταν η ελεύθερη Αμμόχωστος), έχοντας συνήθως ένα καλό μείγμα αγορών από την κεντρική και ανατολική Ευρώπη.

Ο δεύτερος λόγος για τον οποίο η Λάρνακα έχει μία θετική πορεία όσον αφορά τον τουρισμό είναι το γεγονός ότι φέτος υπάρχουν πολλές πτήσεις χαμηλού κόστους από διάφορες αεροπορικές εταιρείες, μ’ επιβάτες κυρίως νεαρά ζευγάρια, τα οποία, ως επί τω πλείστο, επιθυμούν να διαμένουν σε κοντινή απόσταση από το αεροδρόμιο της χώρας όπου παραθερίζουν.

«Πρόκειται για άτομα που ταξιδεύουν αυτόνομα, χωρίς πακέτο όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, τα οποία προτιμούν να βρίσκονται κοντά στο αεροδρόμιο. Το γεγονός ότι η Λάρνακα διαθέτει αρκετά καλά ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης, τα λεγόμενα city hotels, αυτό βοηθά πολύ στην αύξηση των διανυκτερεύσεων», συμπλήρωσε.

Ο τρίτος λόγος για τον οποίο  παρατηρούνται καλές πληρότητες στα ξενοδοχεία της Λάρνακας, σύμφωνα πάντοτε με τον κ. Μαντοβάνη, είναι το γεγονός ότι φέτος παρατηρούνται πολλές καθυστερήσεις σε πτήσεις, κάτι που οφείλεται στην έλλειψη προσωπικού σε αρκετά ευρωπαϊκά αεροδρόμια και σε ξένες αεροπορικές εταιρείες.

«Όταν μία πτήση έχει σχεδόν 10 ώρες καθυστέρηση, τότε η αεροπορική εταιρεία αναγκάζεται να μεταφέρει τους επιβάτες της για προσωρινή διαμονή σε ξενοδοχεία που είναι κοντά στο αεροδρόμιο. Ως εκ τούτου, από τις καθυστερήσεις των πτήσεων επωφελούνται τα ξενοδοχεία της Λάρνακας», επισήμανε.

Καλός Ιούνης

——————–   

Ο Βίκτωρ Μαντοβάνη δήλωσε ότι ο Ιούνιος «κλείνει» με πολύ καλούς αριθμούς όσον αφορά τις διανυκτερεύσεις τουριστών σε ξενοδοχεία και τουριστικά διαμερίσματα της Λάρνακας. Οι, δε, προοπτικές για τους επόμενους δύο μήνες του καλοκαιριού παρουσιάζονται ευοίωνες, εκτός απροόπτου βέβαια.

«Η Λάρνακα και η Κύπρος γενικότερα είναι αυτή την περίοδο λίγο πιο κάτω από τα νούμερα του 2019, αλλά σε καλύτερη κατάσταση από το 2021. Πιστεύω πως εάν δεν υπήρχε ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι κυρώσεις στη Ρωσία, πιθανότατα θα φθάναμε φέτος τα επίπεδα του 2019», κατέληξε.

Send this to a friend