Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Το Oxygono σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάρων διοργανώνουν σήμερα την συζήτηση «Νέοι και Αγροτικές Περιοχές»
Το Oxygono σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάρων διοργανώνουν σήμερα την συζήτηση «Νέοι και Αγροτικές Περιοχές»

Το Oxygono σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάρων διοργανώνουν σήμερα την συζήτηση «Νέοι και Αγροτικές Περιοχές»

Η εφαρμογή μέτρων και η παραχώρηση κινήτρων στο επίκεντρο της συζήτησης «Νέοι και Αγροτικές Περιοχές» που διοργανώνει το Oxygono.  

Με το καταλυτικό και κρίσιμο ρόλο που δύναται να διαδραματίσουν οι νέοι στην ανάπτυξη της αγροτικής Κύπρου, θα καταπιαστεί η πρώτη συζήτηση για τις αγροτικές περιοχές, που διοργανώνει ο ανεξάρτητος, μη κυβερνητικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός Oxygono, σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκάρων την Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 στις 7:00 μμ., στην Κεντρική Αίθουσα του Πολυδύναμου Συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων.

Συγκεκριμένα, η συζήτηση θα επικεντρωθεί στην εφαρμογή στοχευμένων μέτρων και στην παραχώρηση κινήτρων προς τους νέους που κατοικούν σε αγροτικές περιοχές, ώστε η επιχειρηματική ανάπτυξη των εν λόγω περιοχών να τονωθεί. Σε μία περίοδο που τα προβλήματα της αστυφιλίας εντείνονται και οι προκλήσεις για να παραμένουν οι νέοι στις αγροτικές περιοχές αυξάνονται, η ουσιαστική προσπάθεια για να καταστούν οι αγροτικές περιοχές πιο ελκυστικές μπορεί να λειτουργήσει ως μία καλή εναλλακτική λύση. Η συγκεκριμένη ευχέρεια θα αναλυθεί εκτενώς στο πρώτο μέρος της σειράς συζητήσεων «RURAL CYPRUS 2040 – Νέοι και Αγροτικές Περιοχές» που διοργανώνει το Oxygono.

Στη συζήτηση θα λάβουν μέρος οι Κώστας Χαμπιαούρης, Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και ο Σοφοκλής Σοφοκλέους,  Δήμαρχος Λευκάρων.

Περαιτέρω, θα γίνουν εισαγωγικές τοποθετήσεις από τους Κλέλια Βασιλείου, Επίτροπο Περιβάλλοντος, Adina Marina Șerban, Συγγραφέα του ”Young people in rural areas: diverse, ignored and unfulfilled”, Δρ. Ευστάθιο Χριστοδουλίδη, Λέκτορα στη Σχολή Επιστημών του Πανεπιστημίου UClan και Θάλεια Παναγή, Αθλητική Ψυχολόγο.

Τη συζήτηση θα συντονίζει η Γεωργία Αθανασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oxygono.

Η συζήτηση θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία και θα προβάλλεται ζωντανά στις σελίδες του Oxygono στο Facebook.

Το σχετικό event στο Facebook βρίσκεται εδώ

email: [email protected]/ | web: www.oxygono.org

 

Send this to a friend