Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Κατεχόμενα: Απειλούν να κλείσουν πρατήρια καυσίμων
Κατεχόμενα: Απειλούν να κλείσουν πρατήρια καυσίμων

Κατεχόμενα: Απειλούν να κλείσουν πρατήρια καυσίμων

Σήμερα Τετάρτη, αναμένεται η άφιξη στα κατεχόμενα των δύο γεννητριών από την Τουρκία. Πρόκειται για δύο φορητές μονάδες παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος που ανήκουν στην Εταιρία Παραγωγής Ηλεκτρισμού (EUAŞ) του Υπουργείου Ενέργειας και Φυσικών Πόρων της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος σήμερα αναφέρει ότι η αποστολή των γεννητριών προβλέπεται από την «συμφωνία οικονομικής συνεργασίας» μεταξύ Τουρκίας – ψευδοκράτους για το 2022. Οι γεννήτριες θα μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην Τράπεζα της Κερύνειας, όπου και θα γίνουν οι απαραίτητες εργασίες υποδομής.

Εκ μέρους του «υπουργείου οικονομικών» εκδόθηκε ανακοίνωση στην οποία εκφράζονται οι ευχαριστίες της «κυβέρνησης» προς τον Πρόεδρο της Τουρκίας, τον Αντιπρόεδρο και τον Υπουργό Ενέργειας και Φυσικών Πόρων.

Στο μεταξύ, η Κίπρις αναφέρει ότι η «αρχή ηλεκτρισμού» εμφανίζει χρέος 1 δις 60 εκ ΤΛ προς την εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος AKSA.

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πρόταση μεταφοράς του χρέους της «αρχής» στο ψευδοκράτος, ο «υπουργός οικονομικών», Σουνάτ Ατούν ανέφερε ότι η «αρχή» βρίσκεται στα πρόθυρα κατάρρευσης. Πρόσθεσε δε ότι ο ισολογισμός της «αρχής» έχει ανατραπεί και ότι η κατάσταση δεν είναι βιώσιμη.

Εξάλλου, ο «πρόεδρος» της «ένωσης πρατηριούχων», Λεβέντ Τσιαγντάλ, δήλωσε ότι η περίοδος πληρωμής των καυσίμων μειώθηκε από 21 σε 7 ημέρες και ως αντίδραση θα προβούν σε σειρά ενεργειών, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος πρατηρίων καυσίμων.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, ιδιοκτήτες πρατηρίων βενζίνης στα κατεχόμενα αρνήθηκαν να αγοράσουν αποθέματα από την εταιρεία K-Pet με αποτέλεσμα η εν λόγω εταιρεία να συμπεριφερθεί εκδικητικά δημιουργώντας πρόβλημα στον τρόπο αγοράς πετρελαιοειδών.

Σε χθεσινή συνάντηση πρατηριούχων της εταιρείας K-Pet αναφέρθηκε ότι η αποπληρωμή της αγοράς πετρελαιοειδών θα μειωθεί από 21 ημέρες σε 7 ημέρες.

Αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση όπως ληφθούν μέτρα συμπεριλαμβανομένου και του κλεισίματος πρατηρίων.

 

Send this to a friend