Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Έρευνα για τον κρίσιμο τραυματισμό του ΣΥΟΠ διέταξε ο Αρχηγός της ΕΦ
Έρευνα για τον κρίσιμο τραυματισμό του ΣΥΟΠ διέταξε ο Αρχηγός της ΕΦ

Έρευνα για τον κρίσιμο τραυματισμό του ΣΥΟΠ διέταξε ο Αρχηγός της ΕΦ

Τη διεξαγωγή έρευνας για τις συνθήκες του ατυχήματος κατά τη διάρκεια άσκησης, το οποίο είχε αποτέλεσμα τον κρίσιμο τραυματισμό του καταδρομέα ΣΥΟΠ, διέταξε ο Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας Χρήστος Πιερή, την έρευνα θα διεξάγει ο υποδιοικητής του Επιχειρησιακού Στρατηγείου, Ταξίαρχος Σολωμού Σολωμός, πρώην Διοικητής Καταδρομών, με εκτεταμένη εμπειρία στα θέματα της εκπαίδευσης των καταδρομών.

Το ατύχημα συνέβη χθες στη θαλάσσια περιοχή της Λάρας σε προγραμματισμένη άσκηση, το σενάριο της οποίας περιελάμβανε άλμα από το ελικόπτερο.

Πάντως, απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Πιερή είπε πως με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, η ταχύτητα και το ύψος του ελικοπτέρου ήταν τα προβλεπόμενα, προσθέτοντας πως ο 27χρονος ΣΥΟΠ ήταν σχετικά έμπειρος αφού συμμετείχε σε προηγούμενες παρόμοιες ασκήσεις.

Ο άτυχος συμβασιούχος οπλίτης νοσηλεύεται από χθες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας σε καταστολή, με την κατάσταση της υγείας του να παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη, είπε.

Send this to a friend