Home ΑΛΛΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ Έρχεται το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού!
Έρχεται το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού!

Έρχεται το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού!

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, το Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού στον Κάτω Πύργο Τυλληρίας, επιστρέφει για να αναδείξει δύο πολύ σημαντικά προϊόντα του.

Τα αγαπημένα μας σύκα αλλά και το σχεδόν άγνωστο κυπριακό τυρί χαλίτζι που παρασκευάζεται κυρίως στην περιοχή Τυλληρίας.

Όπως έχει ανακοινώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου, το φετινό Φεστιβάλ Σύκου και Χαλιτζιού θα είναι διήμερο και θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 18 Αυγούστου και την Παρασκευή 19 Αυγούστου.

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ,19 Αυγούστου, θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μία άκρως παραδοσιακή βραδιά. Στην πλατεία της κοινότητας θα στηθούν από νωρίς περίπτερα που θα πωλούν παραδοσιακά προϊόντα, με κύριους φυσικά πρωταγωνιστές τα χαλίτζια αλλά και τα σύκα!

Τη δεύτερη βραδιά του φεστιβάλ, 20 Αυγούστου, η γιορτή θα στηθεί στο δημοτικό σχολείο του Κάτω Πύργου Τυλληρίας, και θα περιλαμβάνει μεγάλη συναυλία με τους δημοφιλείς Ελλαδίτες καλλιτέχνες Κέλλυ Κελεκίδου και Γιώργο Τσαλίκη και φυσικά πλούσιο φαγοπότι.

Το  Φεστιβάλ διοργανώνουν το Κέντρο Προώθησης Παραδοσιακών Προϊόντων Κύπρου, το Κοινοτικό Συμβούλιο Κάτω Πύργου και η Νεολαία Τυλληρίας.

Περισσότερες πληροφορίες στο 26522106.

Send this to a friend