Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Αυξημένες εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο νοσοκομείο (BINTEO)
Αυξημένες εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο νοσοκομείο (BINTEO)

Αυξημένες εισαγωγές παιδιών με κορωνοϊό στο Μακάρειο νοσοκομείο (BINTEO)

Η επιδείνωση της επιδημιολογικής εικόνας έφερε αύξηση και στις νοσηλείες. Στο μακάρειο νοσοκομείο νοσηλεύονται κατά μέσο όρο, 7 παιδιά την ημέρα, με τον δρ. Αβράαμ Ηλία, να δηλώνει στον άλφα πως αυτή την στιγμή, το 1/3 των παιδιών που βρίσκονται στο Παιδιατρικό τμήμα είναι εξαιτίας του κορωνοϊού.

Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Μακάρειου
” Έχουν διπλασιαστεί τα περιστατικά. Τα 4 παιδιά είναι βρέφη είναι κάτω των 12 μηνών και τα υπόλοιπα 3 είναι κάτω των 5 ετών. Είναι γύρω στις 3 με 5 μέρες που χρειάζονται τα παιδιά νοσηλεία, γιατί πρέπει να υφεθεί ο πυρετός, να μπορούν να σιτιστούν ικανοποιητικά τα παιδιά και εάν παρουσιάζουν γαστρεντερικές διαταραχές αυτές να μπορέσουν να υποχωρήσουν για να μπορέσουν τα παιδιά να πάρουν εξιτήριο.”

Ο υψηλός και ανυποχώρητος πυρετός είναι το σύμπτωμα που οδηγεί ολοένα και περισσότερα παιδιά στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Δρ. Αβραάμ Ηλία, Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής Μακάρειου
“Η διάρκεια του πυρετού είναι λίγο μεγαλύτερη από ότι έχουμε συνηθίσει στις προηγούμενες λοιμώξεις από covid που ήταν μια μέση διάρκεια 2 με 3 ημέρες, τώρα, η διάρκεια του πυρετού είναι περισσότερη, είναι 3 με 5 ημέρες και ο πυρετός είναι πιο ψηλός. Συνοδεύεται από επηρεασμένη γενική κατάσταση του παιδιού και γαστρεντερικές διαταραχές.”

Οι νοσηλείες διπλασιάστηκαν και στα υπόλοιπα νοσηλευτήρια, αγγίζοντας τις 56(τρυπητό). Η διάμεση ηλικία όσων νοσηλεύονται είναι τα 80 έτη.

Πάμπος Χαριλάου, Εκπρόσωπος Τύπου ΟΚΥπΥ
” Είναι άτομα ηλικιωμένα, είναι άτομα ανοσοκατασταλμένα, είναι άτομα με ανοσοανεπάρκεια, είναι άτομα με πολλά συνοδά νοσήματα. Έχουμε διπλασιάσει,πέραν του διπλασίου του αριθμού των νοσηλευομένων. Επιπρόσθετα εκείνο που έχουμε παρστηρήσει είναι οτι υπάρχει μια πολύ αυξημένη κίνηση στα ιατρεία βραχείας νοσηλείας.”

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του οκυπυ, θετικό είναι το γεγονός πως δεν καταγράφονται βαριές νοσηλείες ασθενών.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend