Home ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ Υπ. Υγείας: «Ενδεχόμενο διαφοροποίησης μέτρων εντός εβδομάδας»
Υπ. Υγείας: «Ενδεχόμενο διαφοροποίησης μέτρων εντός εβδομάδας»

Υπ. Υγείας: «Ενδεχόμενο διαφοροποίησης μέτρων εντός εβδομάδας»

Αύξηση στα κρούσματα και συνάμα στο ποσοστό θετικότητας καταγράφεται τις τελευταίες βδομάδες στην Κύπρο.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας Κωνσταντίνος Αθανασίου ανέφερε ότι καταγράφεται αύξηση αλλά περιμένουν σήμερα τα αποτελέσματα.

«Περιμένουμε σήμερα να δούμε τα αποτελέσματα που αποστέλλει και στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής και στις υπηρεσίες του Υπουργείου η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης για να δούμε την επιδημιολογική εικόνα περαιτέρω».

Συνέχισε λέγοντας, «Αυτή τη στιγμή δεν εξετάζεται το ενδεχόμενο αυστηροποίησης των μέτρων, αυτό που προέχει τώρα και που έχει ζητηθεί από τον Υπουργό Υγείας προς τα Μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής είναι να αξιολογήσουν αυτή την κατάσταση και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε εισηγήσεις για διαχείριση αυτής της επιτήρησης της επιδημιολογικής εικόνας.

Άρα αν υπάρξουν σήμερα εισηγήσεις και υπάρξει μια συζήτηση, ενδεχόμενως να υπάρξουν διαφοροποιήσεις εντός της εβδομάδας».

Εξήγησε ότι αυτό που τονίζουν συνεχώς είναι η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπιστεί η αύξηση χωρίς μέτρα. «Χρειάζεται από όλους μας να δείξουμε ατομική ευθύνη. Σίγουρα αν δούμε ότι υπάρχουν προβλήματα για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας θα πρέπει να ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα για να μην επιτρέψουμε οποιοδήποτε πισωγύρισμα».

Για τα εφημερεύοντα ιατρεία είπε ότι αναμένεται να λυθούν πρώτα κάποια ζητήματα μεταξύ ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ για να ξεκινούσαν τάχιστα οι κυβερνητικοί γιατροί τα εφημερεύοντα ιατρεία.

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend