Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Έφεση κατά της ποινής φυλάκισης με αναστολή, που επέβαλε πρόσφατα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, στον γιατρό Ηρακλή Παντελιδάκη, για τον εξ’ αμελείας θάνατο του 10χρονου μαθητή Σταύρου Γιωργαλλή, τον Μάιο του 2018, κατέθεσε ο Γενικός Εισαγγελέας.

Σύμφωνα με ανάρτησή του στο Τwitter, ο Γιώργος Σαββίδης αναφέρει ότι καταχωρίσθηκε έφεση κατά της απόφασης για αναστολή τριών χρόνων της ποινής φυλάκισης 18 μηνών που επιβλήθηκε στον γιατρό, ο οποίος κρίθηκε ένοχος μετά από ακροαματική διαδικασία στην κατηγορία της πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Ο κ. Σαββίδης σημειώνει, επίσης, ότι η έφεση καταχωρίσθηκε και για την απόφαση του δικαστηρίου ν’ αθωώσει τον δεύτερο γιατρό, που επίσης βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου για την ίδια υπόθεση, ο οποίος κατά τον επίδικο χρόνο ήταν υπεύθυνος του Τμήματος Πρώτων Βοηθειών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας.

 

Κατέθεσε χθες ο γιατρός ως μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη του τέως Κιτίου, η οποία συνεχίζεται στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο της υπόθεσης, το αδίκημα της άσεμνης επίθεσης διαπράχθηκε τον Νοέμβριο του 1981, στο γραφείο του τότε Μητροπολίτη Κιτίου.

Στην ένορκη κατάθεσή του ο γιατρός επιβεβαίωσε τα λεγόμενα της παραπονούμενης σε προηγούμενη δικάσιμο, ο μάρτυρας πρόσθεσε «Όταν πήγα στο σπίτι η νεαρή ήταν σε κατάσταση υστερικής κρίσης. Της χορήγησα ένεση βάλιουμ και μετέπειτα μου είπε πως της επιτέθηκε (ο Μητροπολίτης). Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Ιουλίου.

 

Το Τμήμα Αρχαιοτήτων Κύπρου, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, διοργανώνουν σήμερα στις 8.00 το βράδυ στο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας τη συναυλία υπό τον τίτλο «Κύπρις», με την διεθνώς αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη καλλιτέχνιδα Αλέξια Βασιλείου.

 

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου με ελεύθερη είσοδο, στo πλαίσιο των εκδηλώσεων, για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων και των εορτασμών, για την επαναλειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Επαρχίας Λάρνακας.

 

 

Send this to a friend