Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ 1622 αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας σε μια μέρα
1622 αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας σε μια μέρα

1622 αιτήσεις για προστατευτικό εξοπλισμό μοτοσυκλέτας σε μια μέρα

Από τις 11:00 χθες μέχρι και σήμερα το πρωί, κατατέθηκαν 1622 αιτήσεις για το Σχέδιο Επιχορήγησης για Αγορά Προστατευτικού Εξοπλισμού για Μοτοσικλετιστές, με επιχορήγηση για το έτος 2022 της αγοράς αερόσακου σώματος μοτοσικλετιστών.

Υπενθυμίζεται πως η διαδικασία υποβολής αιτήσεων θα είναι σε ισχύει μέχρι και τις 7 Ιουλίου και αφορά την αγορά προστατευτικού εξοπλισμού τύπου αερόσακος σώματος για μοτοσικλετιστές, το ποσό επιδότησης ανέρχεται στα €500 ή το πραγματικό κόστος αγοράς του, όποιο από τα δύο είναι χαμηλότερο.

Το ύψος της επιδότησης θα υπολογίζεται βάσει της τιμής αγοράς συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Σημειώνεται ότι η επιχορήγηση δεν αφορά αγορά υπηρεσιών και το κόστος αγοράς δεν καλύπτει συνδρομές (subscription) για αγορά προστατευτικού εξοπλισμού ή εξασφάλιση προστατευτικού εξοπλισμού με τη μέθοδο ενοικιαγοράς (leasing).

Πρόκειται για σχέδιο το οποίο θα έχει συνολική διάρκεια τα τρία έτη με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €1.050.000 (€350.000 ανά έτος) και σταδιακά θα επιχορηγηθεί η αγορά αερόσακου σώματος για μοτοσικλετιστές, κράνους, γάντια, προστατευτικών επιγονατίδων ή άλλου εξοπλισμού που θα κριθεί απαραίτητος από τη Μονάδα Υποστήριξης του Συμβουλίου Οδικής Ασφάλειας.

Σκέψεις για αύξηση του κονδυλίου για φέτος

Σε δηλώσεις του στο Alphanews.live ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος ανέφερε πως το ενδιαφέρον από μοτοσικλετιστές είναι ιδιαίτερα αυξημένο. Πρόκειται όπως είπε, ένας εξοπλισμός ο οποίος προστατεύει τον αναβάτη. Όπως είπε υπάρχουν ακόμη 13εις ημέρες για να ολοκληρωθεί εκφράζοντας την άποψη ότι θα αυξηθεί. Σύμφωνα με τον Υπουργό Μεταφορών, μετά τα αποτελέσματα της πρώτης ημέρας, γίνονται ήδη σκέψεις έτσι ώστε να μελετηθεί το ενδεχόμενο να αυξηθεί το φετινό κονδύλι των 350,000 ευρώ έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό περισσότεροι ενδιαφερόμενοι. Ο Γιάννης Καρούσος, υπενθύμισε πως την χορηγία δεν θα την λάβουν όσοι έκανα πρώτοι αιτήσεις αλλά μέσο κλήρωσης που θα γίνει με την ολοκλήρωση της περιόδουυ.

Οι δικαιούχοι

Οι δικαιούχοι της επιδότησης, σύμφωνα με το Υπουργείο Μεταφορών, είναι όλοι οι Κύπριοι, Ευρωπαίοι και πολίτες τρίτων χωρών, οι οποίοι διαμένουν μόνιμα στις περιοχές υπό τον αποτελεσματικό έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας και πληρούν όλα τα πιο κάτω κριτήρια:

•          Είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης μηχανοκίνητων οχημάτων το λιγότερο μιας εκ των Κατηγοριών Α ή Α1 ή Α2, και

•          Είναι καταχωρημένοι στο Μητρών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, και

•          Είναι φυσικά πρόσωπα, κάτοχοι ενεργούς άδειας κυκλοφορίας μοτοσικλέτας, εγγεγραμμένης στο όνομά τους.

Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας www.motosafety.gov.cy, καταχωρώντας τον αριθμό ταυτότητάς, την ημερομηνία γέννησης, τον αριθμό εγγραφής οχήματος, τον αριθμό κινητού τηλεφώνου και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Οι αιτήσεις θα εξετάζονται στη βάση των κριτηρίων του Σχεδίου και όσες πληρούν τις προϋποθέσεις θα ταξινομηθούν στις προς έγκριση αιτήσεις. Σε περίπτωση που το ενδιαφέρον είναι μεγαλύτερο του προκαθορισμένου αριθμού αιτήσεων, θα διεξαχθεί ηλεκτρονική κλήρωση, και οι αιτητές θα ενημερωθούν για την προκαταρκτική έγκριση ηλεκτρονικά (email) ή με γραπτό μήνυμα (sms) ή ταχυδρομικώς.

Στους αιτητές που θα λάβουν προκαταρκτική έγκριση θα δίνεται περίοδος 3 μηνών από την ημερομηνία έκδοσης της προέγκρισης, για υποβολή των δικαιολογητικών στοιχείων για την αγορά εξοπλισμού και στοιχείων λογαριασμού πληρωμής για καταβολή της χορηγίας. Οι αιτητές που θα εξασφαλίσουν προέγκριση, αλλά δεν θα προβούν σε αγορά ή δεν θα υποβάλουν τα απαραίτητα στοιχεία και παραστατικά εντός των καθορισμένων χρονοδιαγραμμάτων, δεν θα λάβουν την επιδότηση.

Οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται να μελετήσουν προσεκτικά τις προϋποθέσεις του Σχεδίου στην ιστοσελίδα www.motosafety.gov.cy ή να επικοινωνούν με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email [email protected] για περισσότερες πληροφορίες και ερωτήματα, πριν την υποβολή αίτησης.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend