Home ΛΑΡΝΑΚΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Κραυγή απόγνωσης εργαζομένων και κατοίκων στο Larnakaonline: “Οι ζωές μας κινδυνεύουν, κάνετε κάτι πριν να έχουμε θύματα. Μαζεύονται απο τις 2 τα ξημερώματα εδώ”
Κραυγή απόγνωσης εργαζομένων και κατοίκων στο Larnakaonline: “Οι ζωές μας κινδυνεύουν, κάνετε κάτι πριν να έχουμε θύματα. Μαζεύονται απο τις 2 τα ξημερώματα εδώ”

Κραυγή απόγνωσης εργαζομένων και κατοίκων στο Larnakaonline: “Οι ζωές μας κινδυνεύουν, κάνετε κάτι πριν να έχουμε θύματα. Μαζεύονται απο τις 2 τα ξημερώματα εδώ”
Σήμα κινδύνου απο εργαζομένους και κατοίκους της περιοχής για τα συχνά φαινόμενα βίας που παρατηρούνται στο Γραφείο Ευημερίας στην Λάρνακα και συγκεριμένα στην περιοχή Αγίων Αναργύρων Β. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που σημειώνονται έντονα περιστατικά βίας και οχλαγωγίας στην συγκεκριμένη υπηρεσία με το κράτος και τις αρμόδιες αρχές να παραμένουν σε αδράνεια.

Συγκλονιστηκές οι μαρτυρίες που κατέγραψε η δημοσιογραφική ομάδα του Larnakaonline τα τελευταία 24ώρα απο εργαζόμενους αλλά και κατοίκους της περιοχής. Με τους τελευταίους να κάνουν έντονα παράπονα αφού οι αιτητές, όπως υποστηρίζουν, αρχίζουν να μαζεύονται εκεί απο τις 2.00 τα ξημερώματα δημιουργώντας φασαρία, ενώ κοιμούνται στους δρόμους μέχρι να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Συγκεκριμένα κάτοικος που διαμένει σε ακτίνα μόλις 200 μέτρων απο το κτήριο μας δήλωσε “είμαστε όλοι εδώ σε απόγνωση, μας κάμνουν και μαθήματα να μεν είμαστε ρατσιστές. Αλλά πέτε μας εσείς αν μπορείτε να φκείτε που το σπίτι σας ή να κοιμηθείτε ήσυχοι άμαν δάμε μαζευούνται 50-60 άτομα κάθε νύχτα, άλλοι μιλούν άλλοι κοιμούνται μες τους δρόμους. Η ασφάλεια μας και η ησυχία μας πλέον επήε περίπατο”.


Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, η κατάσταση όντως έχει ξεφύγει εδώ και κάποια χρόνια, με το φαινόμενο της μαζικής προσέλευσης αιτητών να γίνεται έντονο το τελευταίο διάστημα. Όπως μας ανέφεραν, οι αιτήτες, αρχίζουν να μαζεύονται εκεί απο τα ξημερώματα ούτως ώστε να πάρουν σειρά προτεραιότητας για να εξυπηρετηθούν. Μπορεί να πηγαίνουν στην υπηρεσία για αρκετές μέρες μέχρι να έρθει η σειρά τους. Ωστόσο, όπως μας εξήγησαν, η συγκεκριμένη υπηρεσία φαίνεται να είναι υποστελεγχωμένη αφού υπάρχουν επι καθήκοντι μόνο δύο ή και κάποιες φορές ένας λειτουργός για περίπου 100 με 150 άτομα καθημερίνα.

Πολλοί αλλοδαποί αλλά και κύπριοι πολίτες αναγκάζονται να έρχονται στο Γραφείο κάνοντας έντονα παράπονα οτι οι λειτουργοί δεν απαντούν τα τηλέφωνα τους. Το ζήτημα, όπως μας τόνισε, είναι οτι κινδεύουν ζωές αφού η κάτασταση αρκετές φορές ξεφεύγει. “Εάν κάποιος αλλοδαπός περιμένει εκεί απο τις 2 τα ξημερώματα και δεν εξυπηρετηθεί μέχρι το μεσημέρι που κλείνει η υπηρεσία, η κατάσταση γίνεται δύσκολη και αρχίζουν οι διαμαρτυρίες και οι αντιδράσεις. Απαιτούν, όπως υποστηρίζουν, τα δικαιώματα τους και εάν δεν εξυπηρετηθούν δεν φεύγουν.

Οι δύο φύλακες ασφαλείας που βρίσκονται στον χώρο, με σκοπό να ρυθμίζουν την είσοδο μέσα στο κτήριο, αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες. Τούτο οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ ανοίγουν την πόρτα για να πέρασει έναν άτομο εισέρχονται μέσα πολλοί με αποτέλεσμα να δημιουργείται κομφούζιο. Έτυχε αρκετές φορές να εισέλθουν πολλοί μαζί και μετά να αρνηθούν να βγούν απο το κτήριο για να περιμένουν την σείρα τους. Η αστυνομία καλείται συχνά γιατί υπάρχουν στιγμές που απειλείται και η σωματική ακεραίοτητα.

Η πόρτα της εισόδου είναι γυάλινη και είναι ευχής έργο που ακόμη δεν έχει σπάσει. Λυπάμαι που το λέω αλλά το σύστημα νοσεί και εμείς βρισκόμαστε στο έλεος μας. Οι άνθρωποι αυτοί φτάνουν στο Ευημερίας για να ζητήσουν τα δικαιώματά που τους παραχωρεί το κράτος και μαζεύονται σε μια υπηρεσία που δυσκολεύεται να τους εξυπηρετήσει.

Καθημερινά έρχονται εδώ και οικογένειες ή μονήρεις με μικρά παιδιά σε ένα περίεργο περιβάλλον. Κάποιοι συνεργάζονται ενώ κάποιοι άλλοι εξοργίζονται. Πρέπει να βρεθεί μια λύση άμεσα για να αποσυμφορηθεί η κατάσταση πριν να έχουμε θύματα.”

Οι εικόνες και τα γεγόνοτα μίλουν πλέον απο μόνα τους. Χρειάζεται άμεση αξιολόγηση της κατάστασης ώστε να λειφθούν τα αναγκαία μέτρα πριν να είναι αργά.

Send this to a friend