Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

 Τέλη του 2023, το αργότερο αρχές του 2024, εκτιμάται ότι θα «ξεμπερδέψει» οριστικά το ΣΑΛ από την  ενορία Χρυσοπολίτισσας. Εφόσον τερματιστούν όλες οι εργασίες το ΣΑΛ θα έχει ολοκληρώσει την δεύτερη φάση του Αποχετευτικού και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά με την τρίτη φάση, η οποία θα καλύψει τις περιοχές που βρίσκονται δυτικά του αεροδρομίου, δηλαδή το Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου και Περβολιών.

Ο γενικός διευθυντής του ΣΑΛ μας δήλωσε ότι οι εργασίες για το συμβόλαιο C12A συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε διάφορες γειτονιές της Χρυσοπολίτισσας και αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2023.

Ωστόσο, τον ερχόμενο Ιούλιο το ΣΑΛ πρόκειται να προκηρύξει το συμβόλαιο C12B, στην υπό αναφορά ενορία. Οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες πιστεύεται ότι θα ξεκινήσουν περί τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Να σημειωθεί, ότι η ενορία Χρυσοπολίτισσας, μαζί με την ενορία Σωτήρος (περιοχή Μητρόπολης) και τον Αη Γιάννη, ήταν οι περιοχές που αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» όσον αφορά τις εργασίες εξαιτίας των πολλών αρχαίων που έχουν ανακαλυφθεί.

Όσον αφορά την τρίτη φάση το πρώτο συμβόλαιο υπολογίζεται ότι θα προκηρυχθεί περί τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου. Το συμβόλαιο αυτό θ’ αφορά εργασίες στο χώρο του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

 

Το Πάρκο Καλλιτεχνών «Μεσόγειος» τπρογραμματίζεται στην παραλιακή τουρκοκυπριακή συνοικία της Λάρνακας.

Ο δήμος της πόλης έχει προκηρύξει τον διαγωνισμό για την εξεύρεση αναδόχου – εργολάβου για την κατασκευή του πάρκου, το οποίο θα βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από την υφιστάμενη Γειτονιά Καλλιτεχνών.

Το έργο αφορά την εξυγίανση κι ευπρεπισμό τουρκοκυπριακών τεμαχίων, τα οποία έχουν εκμισθωθεί στο Δήμο Λάρνακας για τη δημιουργία ανοικτού πλατειακού χώρου με πλακόστρωση, φύτευση, φωτισμό και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού.

Στον υπό διαμόρφωση χώρο οι καλλιτέχνες θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν και να χωροθετούν εικαστικά έργα εξωτερικού χώρου, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να γίνονται και διάφορες εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος.

Η κατασκευή του Πάρκου» δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023.

Το κόστος εκτιμάται ότι θ’ ανέλθει στις 600 χιλιάδες ευρώ συν ΦΠΑ.

 

 

 

Send this to a friend