Home ΛΑΡΝΑΚΑ Φωνές κατοίκων για την οχληρία που προκαλούν αιτητές ασύλου στη Λάρνακα
Φωνές κατοίκων για την οχληρία που προκαλούν αιτητές ασύλου στη Λάρνακα

Φωνές κατοίκων για την οχληρία που προκαλούν αιτητές ασύλου στη Λάρνακα

Σφοδρά παράπονα για τον συνωστισμό και κατ’ επέκταση την οχληρία, που προκαλείται έξω από το κτήριο στο οποίο στεγάζονται οι Κοινωνικές Υπηρεσίες Λάρνακας και συγκεκριμένα της περιοχής Αγίων Αναργύρων, εκφράζουν κάτοικοι της περιοχής τα σπίτια, των οποίων γειτνιάζουν με την εν λόγω υπηρεσία.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν στην εκπομπή Alpha καλημέρα, οι κάτοικοι της περιοχής, παρατηρείται συνωστισμός από αιτητές πολιτικού ασύλου οι οποίοι από τις 3:00 τα ξημερώματα μαζεύονται στον προαύλιο χώρο έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όσο το δυνατό νωρίτερα από τους λειτουργούς του τμήματος.

Κάποιοι, μάλιστα σύμφωνα με τα πλάνα από κάμερες ασφαλείας τα οποία εξασφάλισε ο Alpha, περνούν το βράδυ τους στους χώρους στάθμευσης του κτηρίου και κοιμούνται πάνω σε χαρτόκουτα.

Σωτήρης Σπαρτάλης – Κάτοικος Περιοχής
Το πρόβλημα έχει εμφανιστεί από την περίοδο της πανδημίας με την μεταφορά των αιτητών πολιτικών ασύλου στη περιοχή.

Τους τελευταίους έξι μήνες από τις 3:00 το πρωί επί καθημερινής βάσεως οι αιτητές ασύλου δημιουργούν ουρές και προκαλούν οχλαγωγία. Οι κάτοικοι της περιοχής φοβούνται να ανοίξουν τα παράθυρα ενώ χθες προκλήθηκαν ζημιές σε εισόδους των σπιτιών τους.

Οι κάτοικοι έχουν αποταθεί στο Δημαρχείο και τους Αρμόδιους του Γραφείου Ευημερίας χωρίς ωστόσο ιδιαίτερη ανταπόκριση.

Η κάτοικοι εισηγούνται την τοποθέτηση περίφραξης στο κτήριο, προκειμένου να υπάρξει ελεγχόμενη είσοδο σε αυτό. Την ίδια ώρα προτείνουν όπως μέρος του όγκου εργασιών μεταφερθεί και στο Γραφείο Ευημερίας που υπάρχει στη Λάρνακα, έτσι ώστε να απαλυνθεί το πρόβλημα, μέχρι και την οριστική λύση.

Από την πλευρά της η λειτουργός του Γραφείου Ευημερίας, Μαρίνα Ευθυμιάδου, επεσήμανε πως οι υπηρεσίες προσπαθούν με κάθε τρόπο αν ανταποκριθούν και να εξυπηρετήσουν άμεσα τους αιτητές ασύλου.

Μαρίνα Ευθυμιάδου – λειτουργός Γραφείου Ευημερίας
Είναι η πρώτη φορά που υπάρχει κάποιο παράπονο για ουρές αιτητών ασύλου από τους κατοίκους της συγκεκριμένη περιοχής. Είναι κάτι το οποίο αυτή τη στιγμή μελετούμε προκειμένου να παρθούν οι κατάλληλες ενέργειες σε συνεργασία με συναρμόδιες υπηρεσίες.

Πηγή: alphanews

Send this to a friend