Home ΛΑΡΝΑΚΑ Μέχρι το 2024 τα βάσανα στη Χρυσοπολίτισσα…
Μέχρι το 2024 τα βάσανα στη Χρυσοπολίτισσα…

Μέχρι το 2024 τα βάσανα στη Χρυσοπολίτισσα…

ΓΡΑΦΕΙ ο ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Τέλη του 2023, το αργότερο αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα «ξεμπερδέψει» οριστικά το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας (ΣΑΛ) από την ενορία της Χρυσοπολίτισσας σε σχέση με τα έργα του αποχετευτικού συστήματος. Εφόσον τερματιστούν όλες οι εργασίες στην Χρυσοπολίτισσα, το ΣΑΛ θα έχει ολοκληρώσει την Β΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας και θα επικεντρωθεί αποκλειστικά με την Γ΄ φάση, η οποία θα καλύψει τις περιοχές που βρίσκονται δυτικά του αεροδρομίου, δηλαδή τον Δήμο Δρομολαξιάς – Μενεού και τις κοινότητες Κιτίου και Περβολιών.

Ο γενικός διευθυντής του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λάρνακας Άγγελος Χατζηχαραλάμπους δήλωσε στην εφημερίδα μας ότι οι εργασίες για το συμβόλαιο C12A συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς σε διάφορες γειτονιές της Χρυσοπολίτισσας. Τη δεδομένη στιγμή γίνεται καθαρισμός και διερεύνηση αυλακιών από τα αρχαία στο υπέδαφος των δρόμων και ήδη οι εργασίες αυτές έφεραν στην επιφάνεια αρκετά αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αρχαίους τάφους, αρχιτεκτονικά κατάλοιπα (τοίχους) κ.α.

Όπως είπε ο κ.Χατζηχαραλάμπους, το συμβόλαιο C12A, δηλαδή η διερεύνηση αυλακιών για αρχαία, αναμένεται να ολοκληρωθεί αρχές του 2023. Ωστόσο, τον ερχόμενο Ιούλιο το ΣΑΛ πρόκειται να προκηρύξει το συμβόλαιο C12B, το οποίο θα περιλαμβάνει τοποθέτηση αγωγών λυμάτων και ομβρίων υδάτων στην υπό αναφορά ενορία.

Οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες για το C12B πιστεύεται ότι θα ξεκινήσουν περί τον ερχόμενο Νοέμβριο. «Παράλληλα με τις εργασίες καθαρισμού των αυλακιών από τα αρχαία που υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθούν τους πρώτους μήνες του 2023, από τα τέλη του 2022 θα ξεκινήσουμε την τοποθέτηση αγωγών λυμάτων και ομβρίων σε δρόμους όπου θα έχει ολοκληρωθεί προηγουμένως η διερεύνηση για αρχαία», επισήμανε ο Γενικός Διευθυντής του Σ.Α. Λάρνακας.

Να σημειωθεί, ότι η ενορία Χρυσοπολίτισσας, μαζί με την ενορία Σωτήρος (περιοχή Μητρόπολης) και τον Αη Γιάννη, ήταν οι περιοχές που αποτέλεσαν τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο» για το Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λάρνακας όσον αφορά τις εργασίες της Β΄ φάσης του αποχετευτικού συστήματος, εξαιτίας των πολλών αρχαίων που έχουν ανακαλυφθεί.

Αρχίζει η Γ΄ φάση

—————————-   

Όσον αφορά την Γ΄ φάση του Αποχετευτικού Συστήματος Λάρνακας, ο διευθυντής του ΣΑΛ Α. Χατζηχαραλάμπους δήλωσε ότι το πρώτο συμβόλαιο υπολογίζεται ότι θα προκηρυχθεί περί τα τέλη Ιουνίου ή αρχές Ιουλίου.

Το συμβόλαιο αυτό θ’ αφορά εργασίες στο χώρο του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων Λάρνακας που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Send this to a friend