Home ΛΑΡΝΑΚΑ Η ΣΚΑΛΙΩΤΙΣΣΑ Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα
Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Η πρωινή ενημέρωση της ημέρας από τη Σκαλιώτισσα

Εκδήλωση διαμαρτυρίας, πραγματοποιεί σήμερα, η Συντονιστική Επιτροπή των 9 Κοινοτήτων της περιοχής Βασιλικού και το Κοινοτικό Συμβούλιο Καλαβασού, μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε σε σωρούς ελαστικών.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής αναφέρεται ότι «η εκδήλωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί από τις 6 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα με στόχο τον αποκλεισμό του Ενεργειακού Κέντρου στο Βασιλικό και όλων των βιομηχανικών περιοχών».

Προστίθεται ότι «μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε στη βιομηχανική περιοχή Καλαβασού σε χώρο φύλαξης ελαστικών το Σάββατο 11 Ιουνίου, η Συντονιστική Επιτροπή απαιτεί την άμεση λειτουργία του Πυροσβεστικού Σταθμού στη περιοχή και την ανάκληση της Υπουργικής απόφασης για την μεταφορά των Ασφαλτικών στην Βιομηχανική Περιοχή Καλαβασού πλησίον των ελαστικών. Ακόμα η Επιτροπή ζητεί όπως μη δοθεί καμία νέα αδειοδότηση για οποιοδήποτε εργοστάσιο και να γίνει αναβάθμιση των αδειοδοτημένων βιομηχανιών με αυστηρότερους όρους για ασφάλεια κατά την λειτουργία τους».

Στην ανακοίνωση της η Συντονιστική Επιτροπή ζητεί επίσης «άμεση σύσταση ομάδας επιθεώρησης των εργοστασίων σε τακτά διαστήματα και τη διεξαγωγή έρευνας για τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν στην υγεία των κατοίκων μετά από τις τοξικές αναθυμιάσεις. Ζητείται ακόμα συνάντηση με τις Επιτροπές Εμπορίου και Περιβάλλοντος της Βουλής και τη λήψη νομικών μέτρων κατά παντός υπευθύνου».

 

Περίπου τρία εκατομμύρια επιβάτες ταξίδεψαν φέτος και μέχρι στιγμής από και προς τα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου.

Αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά τους επόμενους δύο μήνες, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία της Hermes Airports, αυξάνονται σταδιακά και οι πτήσεις. Στόχος για φέτος το καλοκαίρι είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος των απωλειών στον τουρισμό λόγω της εισβολής στην Ουκρανία και των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, αφού οι δύο χώρες αποτελούσαν το 22% της επιβατικής κίνησης στα κυπριακά αεροδρόμια. Κι αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω των ανοιγμάτων που έγιναν επιτυχώς για νέες αγορές.

Όπως ανέφερε, εξάλλου, στη «Σημερινή» η Ανώτερη Διευθύντρια Αεροπορικής Ανάπτυξης, Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας της Hermes Airports, Μαρία Κουρούπη, «αυτήν τη στιγμή έχουμε ένα πλουραλιστικό πρόγραμμα από υφιστάμενες και νέες αγορές, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα δρομολογίων, κάτι που επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των αεροπορικών εταιρειών στην Κύπρο ως προορισμό».

 

 

Send this to a friend