Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Α. Κληρίδης: Οι κρατούμενοι έβλεπαν και άκουγαν διάφορα για τον Αξιωματικό
Α. Κληρίδης: Οι κρατούμενοι έβλεπαν και άκουγαν διάφορα για τον Αξιωματικό

Α. Κληρίδης: Οι κρατούμενοι έβλεπαν και άκουγαν διάφορα για τον Αξιωματικό

Τη Διευθύντρια των Κεντρικών Φυλακών στηρίζουν οι κρατούμενοι, όπως ανέφερε στο Πρωτοσέλιδο ο Νομικός Σύμβουλος του Συνδέσμου Δικαιωμάτων των φυλακών, Αλέξανδρος Κληρίδης.

Μιλώντας για τις καταγγελίες της κ. Αριστοτέλους, ανέφερε ότι πρέπει να διοριστεί ομάδα ατόμων από την Ανεξάρτητη Αρχή διερεύνησης παραπόνων εναντίον της Αστυνομίας, είτε από τον Γενικό Εισαγγελέα. «Η κ. Αριστοτέλους πολύ σωστά απευθύνθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα», είπε.

Όσον αφορά τους κρατούμενους και τη στήριξη τους στην Άννα Αριστοτέλους, ανέφερε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί ειρηνική διαδήλωση μέσα και έξω από τις φυλακές. «Οι κρατούμενοι θα θίξουν το ζήτημα της διερεύνησης των καταγγελιών που υποβάλλονται στην Ανεξάρτητη αρχή, αλλά και την υποστήριξη τους στην κ. Αριστοτέλους».

Ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ο εν λόγω Αξιωματικός προσπαθούσε να πείσει κατάδικους ή υπόδικους να μετατραπούν σε μάρτυρες αλήθειας ή φτιαχτούς μάρτυρες, οι οποίοι μετά θα μεταφέρονταν στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων με αποτέλεσμα να είναι υπό την προστασία της Αστυνομίας. Σημείωσε ότι αποτέλεσμα αυτής τα πρακτικής ήταν η δημιουργία υποθέσεων για δίκη ή ενίσχυση άλλων υποθέσεων με τη καταδίκη ατόμων. «Όλα αυτά είναι ισχυρισμοί των κρατούμενων».

Ακόμη, είπε ότι οι κρατούμενοι έβλεπαν και άκουγαν διάφορες ύποπτες συμπεριφορές, αλλά ποτέ δεν πίστεψαν ότι ο συγκεκριμένος Αξιωματικός θα μπορούσε να δράσει με τέτοιο τρόπο. «Μετά την καταγγελία, επιβεβαίωσαν ότι είναι αλήθεια όσα άκουγαν στις φυλακές».

Σημείωσε ότι οι ίδιοι θέλουν να διερευνηθούν και οι δικοί τους ισχυρισμοί κατά  του εν λόγω Αξιωματικού.

Δείτε το βίντεο: 

Πηγή: Sigmalive

Send this to a friend