Home ΛΑΡΝΑΚΑ Ενημερώνονται οι κάτοχοι τουρκοκυπριακών υποστατικών της Πιαλέ Πασά εν όψει των βελτιωτικών έργων
Ενημερώνονται οι κάτοχοι τουρκοκυπριακών υποστατικών της Πιαλέ Πασά εν όψει των βελτιωτικών έργων

Ενημερώνονται οι κάτοχοι τουρκοκυπριακών υποστατικών της Πιαλέ Πασά εν όψει των βελτιωτικών έργων

ΓΡΑΦΕΙ o ΒΑΣΟΣ ΒΑΣΟΥ

Επιστολές άρχισαν να λαμβάνουν οι κάτοχοι τουρκοκυπριακών υποστατικών επί της παραλιακής οδού Πιαλέ Πασά, στη Λάρνακα, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι συγκαταθέσεις τους, εν’ όψει των βελτιωτικών έργων, που προγραμματίζονται στις προσόψεις των κτηρίων κατά μήκος του δρόμου, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα και καθυστερήσεις όταν με το καλό ξεκινήσουν οι εργασίες συντήρησης.

Οι  επιστολές στάλθηκαν από τον Κλάδο Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας και συνοδεύονται από ενημερωτικό υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φωτογραφικού υλικού, που περιλαμβάνει ακριβή αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης και λεπτομερή ανάλυση των εργασιών που πρόκειται να γίνουν.

Στη βασική επιστολή αναφέρεται ότι επίκειται η έναρξη των εργασιών εξωραϊσμού και βελτίωσης των προσόψεων και ακολούθως οι κάτοικοι ενημερώνονται για τις αναβαθμίσεις που προγραμματίζονται στα κτήρια όπου διαμένουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι κάτοχοι των ακινήτων έλαβαν εκθέσεις υφιστάμενης κατάστασης φθορών στα υποστατικά τους, ενώ σ’ αυτές γίνεται ενημέρωση και για τις αλλαγές που επίκεινται στις οικοδομές, όπως για παράδειγμα στους τοίχους και στα κουφώματα καθώς και για τα βελτιωτικά έργα που θα γίνουν ώστε να καλυφθούν οι διάφορες κακοτεχνίες στα κτήρια.

Οι εργασίες προβλέπουν, επίσης, αφαίρεση των άχρηστων ηλεκτρολογικών καλωδίων, όλων των υφιστάμενων πινακίδων, των φωτιστικών, των τεντών και των γραμματοκιβωτίων.

Προβλέπονται, ακόμα, αλλαγές στις προσόψεις και στους τοίχους όπου είναι αναγκαίες, επιδιορθώσεις στεγών, αντικατάσταση των ξύλινων κουτιών της ΑΗΚ με καινούργια, αντικατάσταση παραθύρων, σκαλοπατιών κ.α.

Το ολικό λίφτινγκ που θα επιχειρηθεί στην παραλιακή οδό Πιαλέ Πασά εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ, κονδύλι το οποίο ο Δήμος Λάρνακας εξασφάλισε ήδη από ευρωπαικό ταμείο.

Ο δήμαρχος Ανδρέας Βύρας δήλωσε ότι εφόσον γίνουν έγκαιρα κάποιες τελευταίες εγκρίσεις από τα αρμόδια τμήματα, η προκήρυξη των προσφορών για το έργο είναι εφικτό να προκηρυχθούν περί τα τέλη Ιουνίου, με αρχές Ιουλίου.

Σε περίπτωση που επιτευχθεί αυτό το χρονοδιάγραμμα, τότε είναι πιθανόν οι πρώτες κατασκευαστικές εργασίες να ξεκινήσουν το ερχόμενο φθινόπωρο, σύμφωνα πάντοτε με τον Δήμαρχο Λάρνακας.

Η χρωματική ταυτότητα της Πιαλέ Πασά θα αλλάξει με τη χρήση έντονων χρωμάτων που θα έχουν ιστορικές αναφορές, όπως ήδη έχει αποφασιστεί.

Η ομάδα ειδικών που ασχολήθηκε με την επιλογή των χρωματισμών κατέληξε σε συγκεκριμένα χρώματα, όπως το λουλακί που δίνει ένα ιδιαίτερο στίγμα στα διατηρητέα κτίσματα της πόλης.

Έχουν, επίσης, επιλεγεί το μπορντό, το κεραμιδί και χρωματισμοί που παραπέμπουν στη βιομηχανία εξόρυξης κι επεξεργασίας του φαιοχώματος (Τέρρα Όμπρα), η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη Λάρνακα.

 

Send this to a friend