Home ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΚΥΠΡΟΣ Ψάχνουν την χρυσή τομή για τα εφημερεύοντα ιατρεία, αγκάθι ο χώρος και η στέγαση
Ψάχνουν την χρυσή τομή για τα εφημερεύοντα ιατρεία, αγκάθι ο χώρος και η στέγαση

Ψάχνουν την χρυσή τομή για τα εφημερεύοντα ιατρεία, αγκάθι ο χώρος και η στέγαση

Η μια σύσκεψη για την πολυπόθητη λειτουργία των εφημερευόντων ιατρείων διαδέχεται την άλλη. Στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας και Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου , όλοι οι εμπλεκόμενοι κλήθηκαν εκτάκτως από τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα για σύσκεψη στο Υπουργείο Υγείας.

Μιχάλης Χατζηπαντέλα – Υπ. Υγείας
“Θέλω να αναφέρω στον κόσμο ότι ο κύριος μας στόχος είναι να λειτουργήσουν αυτά τα εφημερεύοντα ιατρεία, γιατί με αυτό τον τρόπο θα εξυπηρετείται ο απλός πολίτης που τόσο πολύ τα έχει ανάγκη”

Το επόμενο ραντεβού έχει καθοριστεί για την ερχόμενη Τετάρτη, όπου και θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη λειτουργία και την ημερομηνία έναρξης των εφημερευόντων ιατρείων

“Ο στόχος μας όπως ανέφερα και στη σύσκεψη σίγουρα δεν είναι για Σεπτέμβριο όπως είδε το φως της δημοσιότητας. Εαν θα κάνουμε τα εφημερευοντα ιατρεία θα τα κάνουμε σίγουρα τις επόμενες ημέρες.”

Αγκάθι σε αυτή τη διαδικασία,οι χώροι που θα στεγάζουν τα εφημερεύοντα ιατρεία.

Ανδρέας Παπακωνσταντίνυο – Αναπλ. Διευθυντής ΟΑΥ
“Προκύψαν κάποιες αντιδράσεις, διαφάνηκε ότι υπήρχε μια διαφωνεία των γιατρών του ΟΚΥΠΥ και του ΟΚΥΠΥ όσον αφορά για το τι θα δοθεί, εαν θα δοθεί ο χώρος, εμείς όταν συμφωνήσαμε συμφωνήσαμε με τον ΟΚΥΠΥ που είναι και το συμβαλόμενο μέλος, δεν υπάρχει λόγος τώρα να ρίξουμε ευθύνες ο ένας στον άλλον, θα μας δώσουν μια ξεκάθαρη απάντηση και αναλόγως θα κινηθούμε. ”

Οι απόψεις διίστανται. Από τη μία οι γιατροί του δημοσίου εκφράζουν επιφύλαξη για τη χρήση των Κέντρων Υγείας και οι προσωπικοί ιατροί διαφωνούν με την χρήση των δικών τους ιατρείων.

Σωτήρης Κούμας – Πρόεδρος ΠΑΣΥΚΙ
“Και δεν μπορούμε να αποδεχτούμε ότι ο οποισδήποτε ιδιώτης συνάδελφος μπορεί να χρησιμοποιεί τις υποδομές του Δημοσίου. Και αντιστρέφω το ερώτημα μπορεί ο γιατρός ο Κούμας ο Σωτήρης να χρησιμοποιεί τις υποδομές του κάθε ιδιώτη πάροχου”

Μιχάλης Αναστασιάδης – Πρόεδρος Παιδιατρικής Εταιρείας
“Υπάρχει φυσικά από δικής μας πλευράς της επιστημονικής εταιρείας την οποία εκπροσωπώ αλλά και των εταιρειών των προσωπικών γιατρών ενηλίκων το ζήτημα του χώρου διεξαγωγής. Για εμάς εκ των ουκ άνευ είναι αδιανόητο αυτή η υπηρεσία να παρέχεται στα ιατρεία του κάθε προσωπικού ιατρού.”

Σε ό,τι αφορά ιατρικά θέματα, έχει συμφωνηθεί να δημιουργηθεί μια επιτροπή υπό την εποπτεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, που θα εξετάζει όλα τα ιατρικά ζητήματα.

Πέτρος Αγαθαγγέλου – Πρόεδρος ΠΙΣ
“Εκείνο που έχει ξεκαθαρίσει επιτέλους είναι το θέμα του καθηκοντολογίου, γιατί από εκεί προέκυψαν πολλές παρεξηγήσεις. Σε μια αναφορά μέσω μιας εγκυκλίου το καθηκοντολογίο, άγγιζε ένα επίπεδο σχεδόν μίνι ΤΑΕΠ. Είμαι σίγουρος ότι σύντομα θα έχουμε αυτή την υπηρεσία που θα ανταποκρίνεται στους Κύπριους ασθενείς.”

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ενημερωθεί και η Ομοσπονδία Οργανωμένων ασθενών επί των εξελίξεων.
Πηγή: alphanews

Send this to a friend